Türkiye'de artık Google Kullanılmayacak

Türkiye'de artık Google Kullanılmayacak

Haksız rekabet gerekçesiyle 93 milyon TL ceza verilen Google, Türkiye'de sunulacak olan yeni telefonlarda Google servislerinin yer alamayacağını açıkladı.

Google'dan, Rekabet Kurumu ile yaşanan anlaşmazlığa ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Android'in, birçok şirketin telefonlara güç vermek üzere, açık kaynaklı bir işletim sistemi olarak 2007 yılında geliştirilmesine başlandığı ifade edilen açıklamada, o günden bu yana Android'e milyarlarca dolar yatırım yapıldığı gibi dünyanın her yanındaki insanlar için cihazlar ve deneyimler üretebilmesi için üreticilere ve geliştiricilere ücretsiz olarak sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Android'e olan yatırımımız bizim için çok anlamlı. Çünkü telefon üreticilerine, bazıları bizim için gelir üreten ve üreticilere müşterilerine yararlı servisler sunmalarını sağlayan popüler Google uygulamalarını önceden yükleme seçeneğini veriyoruz. Telefon üreticileri bizim servislerimizin hiçbirini cihazlarına yüklemek zorunda olmadıkları gibi aynı zamanda bizimkilerin yanında rakip uygulamaları da yüklemekte özgürdür. Bu da bizim ancak uygulamalarımızın yüklü olması ve kullanıcıların alternatifler yerine bizim uygulamaları tercih etmeleri durumunda gelir elde ettiğimiz anlamına geliyor."

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın