Neden Öğrencilerin ödevlerini göndermeden önce intihal olup olmadığını kontrol etmeleri gerekir?

Neden Öğrencilerin ödevlerini göndermeden önce intihal olup olmadığını kontrol etmeleri gerekir?

Bugün birçok öğrenci, eğitmenleri ödevlerini göndermeden önce intihal olup olmadığını kontrol etmelerini istediğinde korkunç tepkiler veriyor. Bu tür öğrencilerin zihniyeti şudur: Kanıtlayacak hiçbir şeyimiz yok, dürüstüz ve hiçbir kaynaktan tek bir kelimeyi aldatmadık. Güzel! Aynı şeyi düşünüyorsanız ve intihal kontrol size garip geliyorsa, bu yazıyı sonuna kadar okumalısınız.

Haydi Başlayalım…

İntihal, başkalarının çabalarını aldatmayı ifade eden bir kabustur. Bununla birlikte, dikkat edilmesi gereken nokta, yazınıza her zaman bağlı kalabileceğinden, bu tür sorunlardan korunmanın zor olmasıdır. Ne kadar dürüst olduğunuzun veya konuyu kendi başınıza yazmak için ne kadar çaba sarf ettiğinizin bir önemi yok. Yanlışlıkla başkalarının içeriğiyle eşleştirilir ve bilirsiniz ki ikiyüzlülük hiçbir akademik alanda kabul edilemez. Ödevleri göndermeden önce intihal kontrol konusunda size ısrar edecek temel bilgiler şunlardır.

Ödevleri Göndermeden Önce Neden İntihal Kontrol Etmeniz Gerektiğini Anlamak?

ize intihalin ne kadar korkunç kanıtlayabileceğinin temellerini öğretecek makalelerle karşılaşmış olabilirsiniz. Ancak bu gönderi, bir öğrencinin fark etmesi ve düşünmesi gereken noktaları değerlendirecektir. İntihal, çabalarınızı, zamanınızı ve itibarınızı mahvedecek bir eylemdir. Peki, bu size neden intihal kontrol etmeniz gerektiğini öğretmek için yeterli değil. Öyleyse, daha fazlasını öğrenmek için daha derine inelim!

●      İntihal çabalarınızı, zamanınızı ve durumunuzu mahveder

Öğrenciler sıfırdan bir ödev yazmanın ne kadar zaman alıcı olduğunu bilirler. Kaliteli içeriğin ana hatlarını oluşturmak, araştırmak, toplamak ve yazmak çaba gerektirir. Şimdi, öğretmeninizin o kağıdı sırf intihal içerdiği için reddetmesi ne kadar kötü hissettiriyor. Çabalarınızı, zamanınızı ve statünüzü mahvedebilecek şeylerden korunmak için püf noktaları öğrenmelisiniz. Öğretmeniniz kontrol etmeden önce (intihal olup olmadığını kontrol etmek) iyi bir fikir olacaktır.

●      İntihal akademik puanları

düşürür Eğitmeninizin içeriğinizde (intihal) bulduğunda, size daha az puan vererek sizi daha alt sıralara yerleştireceğini söylemek çok açık. Ayrıca akademik yıldaki genel performansınız çöpe gidecek ve herkes size dolandırıcı diyecek. Kullandığımız kelimelerden daha utanç verici.

Uzman İpucu: Utançla karşılaşmak istemiyorsanız ve notlarınızı kaybetmek istemiyorsanızbir ücretsiz intihal programı, içeriğinizi benzersiz kılmak için intihal kontrol kullanmalısınız. Bunu yaparak konumunuzu koruyabilirsiniz.

●      İntihal akademik dürüstlüğü yok eder Akademisyenlerinizi

çalışmalara odaklanarak harcadığınızda, dürüstlüğünüz bu bağlamda çok önemlidir! Bugün birçok öğrenci, ödevleri intihal vakalarına karıştığında tüm çabalarının boşa çıkacağını bilmeden son yıllarını geçiriyor. Akademik dürüstlük sorunlarıyla karşı karşıya olduğunuzu varsaydıktan sonra tüyleriniz diken diken oldu mu? Bu, ödevlerinizi teslim etmeden önce intihal programı kullanarak intihal kontrol gerekmesinin bir başka ana nedenidir. İşte nasıl intihal kontrolü yapabileceğinize dair ipuçları

●      İntihal yasal sonuçlara neden olabilir

İntihalin ödevleriniz için korkunç bir şey olmasının bir başka nedeni de, yazmanın yasal sonuçlarına neden olabilir. Telif hakkı içerik kurallarının herkes için oldukça katı olduğunu biliyoruz ve buna tolerans var. Bir yazar başkalarının içeriğini ele geçirmişse, orijinal yazar buna karşı harekete geçme özgürlüğüne sahiptir. Ve bu konu bir kez yayınlandıktan sonra, cezalar oldukça ağırlaştı.

●      İntihal, öğrenme becerilerinizi olumsuz etkileyecektir

İntihalin dakikalar içinde hile yapmak ve kağıdı elden çıkarmak anlamına geldiğini hepimiz biliyoruz. Öğrencilerin katlanarak yazma becerilerini mahvedebilir. Çabalarınızı kurtarmak ve becerilerinizi yok etmek iyi bir fikir değildir. Kendinizi günlük olarak çeşitli konularda yazdığınızı varsayabilirsiniz. Sonuç ne olurdu? Sizi bir yazma dehası yapacak ve özgürce yazmak için çok yönlü olacaksınız. Öte yandan, sürekli başkalarının çalışmalarını kopyalıyorsanız ve kendi başınıza hiçbir şey yazmamaya çalışıyorsanız. Ne olurdu? Tabii ki, becerilerinizi kaybedeceksiniz.

●      İntihal, yaratıcılığınızı elinizden alacaktır İntihaletmenizin bir

için ödevlerinizi takipbaşka nedeni de yaratıcılık seviyenizdir. İçeriğinizi dikkatle izlemeli ve içerikte intihal olup olmadığını kontrol etmelisiniz – konu göndermeye geldiğinde. İntihal, yeni şeyler edinmenizi engeller. Yaratıcı çalışmalarını yapan birçok öğrenciye göre size mantıksız bir dezavantaj sağlar.

Yazının orjinali için buraya tıklayın

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yollayın