Google'ın Hiç Bilinmeyen Eğlenceli Özellikleri

Google'ın Hiç Bilinmeyen Eğlenceli Özellikleri

Google’ın Eğlenceli Özellikleri
 

1) Google Gravity 

Google’a, “Google Gravity” yazıp “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonuna tıklayın. Sizi bir sürpriz bekliyor. Google ürünlerinin yer aldığı butonların yere düştüğünü gördüğünüzde korkmayın. Bu parçaları tutup sürükleyebilir oradan oraya savurabilirsiniz. İyi eğlenceler.

2) Atari Breakout

Google‘ın arama bölümüne “Atari Breakout” yazıp ardından “Görseller”e tıklayın. Burada karşınıza 1970’li yıllardan itibaren hemen herkesin oynamış olduğu, en sevilen nostaljik oyunlardan biri olan Breakout çıkacak. Oyunu dilediğiniz kadar oynayıp kazandığınız puanı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

3) Buzdolabındaki İnsanlar

Google’ın neden böyle bir arama sonucu verdiğini düşünmedim değil. Google’a “241543903” rakamlarını yazıp Görseller’e tıklarsanız kafasını buzdolabına sokan insanları göreceksiniz. Bir anlamı var mı derseniz, kim bilir belki de vardır.

4) Zerg Rush

Google’ın arama çubuğuna “Zerg Rush” yazdığınızda yukarıdan bir sürü “O” harfinin indiğini görüyorsunuz. Bunları hedefleyip vurabilirsiniz. Eğer vurmayı başaramazsanız bunların, arama sonuçlarını yediklerini göreceksiniz. Peki sonunda ne oluyor? diye soracak olursanız ekranda O harflerinin birleşiminden bir GG yazısı beliriyor. Anlamı ise Good Game.

5) Chuck Norris

Google’ın her şeyi bulduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Google’a “Google Chuck Norris” yazıp “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonuna tıkladığınızda karşınıza; “Chuck Norris Sizi Bulur” anlamında “Google won’t search for Chuck Norris because it knows you don’t find Chuck Norris, he finds you.” açıklaması çıkacak. Devamında ise Öneriler başlığı altında

  • Koş, o seni bulmadan önce.
  • Farklı birini dene.
  • Daha az tehlikeli birini dene.

şeklinde tavsiyeler yer alıyor. Bu arama sonucunun yüzünüzde gülümsemeye neden olacağına eminim.

6) Do a Barrel Roll

Arama kısmına “Do a Barrel Roll” yazın. Sayfanın takla attığını göreceksiniz. Endişelenmeyin. Saniyeler içinde sayfa eski görünümüne kavuşuyor. Denemenizi öneririm.

7) PacMan

Arama kısmına “Pacman” yazarsanız bir an için çocukluğunuza dönebilirsiniz. Sanırım bu oyunu oynamayan ya da bilmeyen yoktur. Kült oyunlar arasında yer alan Pacman’i Google logosu şeklinde tasarlanmış labirette oynayabiliyorsunuz. İtiraf edeyim bu içeriği hazırlarken en az 4-5 kez oynadım.

8) Snake

Henüz akıllı telefonlar ve mobil oyunlar çıkmadan önce telefonlarımızdaki birkaç oyundan biri olan “Snake”i Google’da oynamak isterseniz Google’ın arama bölümüne “Elgoog Snake” yazıp çıkan sonuçlardan ilk sayfaya tıklamanız yeterli. Yılan oyununu Google’ın kendi logosu üzerinden klavyedeki yönlendirme tuşları yardımıyla oynayabilirsiniz.

 

Gördüğünüz gibi Google sadece bir teknoloji şirketi ya da arama motoru değil. Google dünyanın en eğlenceli markalarından biri. Kısacası Google kullanıcılarıyla nasıl iletişim kuracağını biliyor. Umarım ki bu içerik hoş vakit geçirmenizi sağlamıştır. Listede olmayan ama Google’ın bunlara benzer özelliklerini yorum olarak iletebilirsiniz. Böylece listeyi güncelleme fırsatımız olur.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın