SİVİLCEYE İYİ GELECEK ÇÖZÜMLER

SİVİLCEYE İYİ GELECEK ÇÖZÜMLER

Evde akneden kurtulmanın birçok yolu var olsa da, sivilceleri yönlendiren tek madde limondur. Limonda bulunan bileşenler ve özellikler bu sinir bozucu ve utanç verici sivilcelerden etkili bir şekilde kurtarır.

Limonlar akneye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan doğal bir antibakteriyeldir. Limonlarda bulunan sitrik asit, cilt üzerinde biriken aşırı yağdan kurtulmanıza yardımcı olur. Ölü deriyi döker ve temizler. Limonlar C vitamini açısından zengin olup, ciltte kolajen üretimini arttırır ve yeni cilt hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur. Askorbik asit gözenekleri küçültmeye yardımcı olan sıkılaştırıcı bir özelliktir. Limon zengin antioksidanlar ile cilt hasarını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda, sivilce izlerinin yanı sıra koyu renk lekelerin azaltılmasına yardımcı olmak için doğal bir görev yapar.

Limon ile doğru malzemelerle kullanarak güzel saçlar ve lekesiz bir cilt elde edebilirsiniz. Limon suyu güçlü bir bileşen olduğundan cildinizin hassasiyetini kontrol etmeniz gerekir. Bunu yapmak için, bileklerinize 2 veya 3 damla limon suyu damlatın ve 15 dakika bekletin. Kızarıklığa veya kaşıntıya neden olmazsa, çözümlerle başlayabilirsiniz. Cildinize uymuyorsa, sivilceden kurtulmak için başka çözüm yollarına bakın

arçın ve limon, sivilce tedavisinde kullanılabilecek güçlü antibakteriyel maddelerdir. Tarçın, sağlıklı bir cilt tabakası ortaya çıkarmak için hafif bir aşındırıcı olarak da çalışır.

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
• 1 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı

Tarçın ve limon suyunu karıştırıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. 15-20 dakika bekletip ılık su ile durulayın, nemlendirici uygulayın ve haftada 2-3 kez tekrarlayın.

Zerdeçal ağrı ve iltihaplanmayı azaltabilen güçlü bir anti-inflamatuar maddedir. Zerdeçal ayrıca antibakteriyeldir ve sivilcelerdeki bakterilerini öldürmeye yardımcı olur. Zerdeçalda bulunan antioksidanlar cildin daha hızlı iyileşmesini sağlarlar. Limon ile birleştiğinde, akne oluşumlarını azaltmaya, sivilceleri temizlemeye ve cildi hafifletmeye yardımcı olur.

Zerdeçal cildinizin hafif sarı kalmasına neden olabilir, yüzünüzü birkaç kez yıkadıktan sonra geçecektir.

Malzemeler
• 1 çorba kaşığı zerdeçal
• 1 limon

Yapılışı

Zerdeçal ve limon suyunu iyice karıştırın. Sivilceli bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletip cildinizi durulayın. Sivilcelerden kurtulmak için haftada 2 veya 3 defa bu karışımı kullanın.

Karbonat ve limonun gazlı kombinasyonu cildi temizlerken gözenekleri açar ve aynı zamanda anti-inflamatuar bir etki eder. Limon cildin yağlanmasını engeller ve tıkanmış gözeneklerdeki bakteri temizler.

Malzemeler

• 1 çorba kaşığı limon
• 1 çorba kaşığı karbonat

Yapılışı

Karbonat ve limon suyunu karıştıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. Cildiniz üzerinde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın