Yeni Yapay Zeka Sistemi Geliyor !

Yeni Yapay Zeka Sistemi Geliyor !

5G Mobil Dünya Kongresi sırasında NVIDIA kurucularından olan ve aynı zamanda CEO’luk görevini yürüten Jensen Huang önemli bir açıklamada bulundu. NVIDIA Jarvis adı verilen çok yönlü yapay zeka yazılımı geliştirme kiti konuşma, görme duyuları ile diğer sensörleri tek bir yapay zeka sisteminde bir araya getiriyor.

Huang bu sistemin, bağlam içerisinde konuşma ile birlikte hareketler ve bakışlar gibi görsel ipuçlarını kullanabilen GPU hızlandırmalı yapay zeka sistemleri oluşturmak, eğitmek ve dağıtmak için eksiksiz bir iş akışı sunduğunu ifade ediyor. Bu arada ismi ilk duyduğunuzda sizin de bizim gibi aklınıza ilk olarak Iron Man tarafından kullanılan sistem gelmiş olabilir. Zaten mantık da benzer gözüküyor.

Jarvis başta da belirttiğimiz gibi şirketin aynı anda farklı sensörlerden gelen çoklu girişleri işleme girişimi. Bu yaklaşımla, konuşma tabanlı yapay zeka uygulamalarında doğru bir şekilde tahmin ve yanıt bağlamı oluşturmaya yardımcı olmak hedefleniyor. Sistemde, NVIDIA kullanıcıların gereksinimlerine göre ayarlanabilir modüller de sunacak. Görme için Jarvis kişi algılama ve izleme, jestlerin, dudak hareketinin, bakış ve vücut pozunun tespiti için modüllere sahip. Konuşma içinse sistem duyarlılık analizi, diyalog modellemesi, etki alanı ve amaç ve varlık sınıflandırması mevcut.

Şirket, Jarvis tabanlı uygulamaların en iyi şekilde çalışması için nöral modüller etrafında yapay zeka uygulamaları oluşturmaya yarayan çerçeve agnostik araç takımı NVIDIA Neural Modules (NeMo) kullanılmasını öneriyor. Jarvis kullanılarak geliştirilmiş bulut tabanlı uygulamalar ve servisler ise EGX platformu kullanılarak konuşlandırılabilecek. Platform şirket tarafından dünyanın ilk uç süper bilgisayarı olarak nitelendiriliyor.

Kaynak : https://www.technopat.net/2019/10/23/yeni-yapay-zeka-sistemi-nvidia-jarvis-tanitildi/

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın