Windows Defender, Hackerları Zora Sokacak Yeni Bir Özellik Aldı

Windows Defender, Hackerları Zora Sokacak Yeni Bir Özellik Aldı

Microsoft'un güvenlik uygulaması Windows Defender, yeni bir özelliğe sahip oldu. 2019 yılının başından beri test edilen bu yeni özellik, hackerların dışarıdan müdahale etmelerini engelliyor.

Teknoloji devi Microsoft'un Windows 10 kullanıcıları için hazırladığı yeni özelliklere bir yenisi daha eklendi. 2019 yılının başından beri Windows Insiders
kullanıcıları üzerinden test edilen bu yeni özellik, Windows Defender uygulamasının tüketicilere sağladığı korumanın katmanını bir hayli artırıyor.

"Dış Müdahale Koruması" olarak isimlendirilen bu yeni koruma kalkanı, hackerların hedef bilgisayardaki Windows Defender uygulamasını devre dışı bırakmasının önüne geçiyor. Ayrıca bu özellik, Windows 10'a herhangi bir şekilde yetkisiz müdahale yapılmasının da önüne geçiyor. Test işlemleri başarılı bir şekilde tamamlanan özellik şimdi, tüketicilerin hizmetine bölge bölge sunulmaya başlamış durumda.

Microsoft, Windows Defender'ın bu yeni özelliği ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında bu özelliğin şu özelliklere sahip olduğunu açıkladı.
 

  • Bilgisayarlara sızabilecek kötü amaçlı yazılımlara karşı ekstra güvenlik sağlıyor.
  • Daha önce tanımlanmamış kötü amaçlı yazılımlar bu özellik sayesinde bulut platformu aracılığıyla saniyeler içerisinde tespit ediliyor ve engelleniyor.
  • Şüpheli dosyaların internetten indirilmesini engelliyor.
  • Bilgisayardaki her işlemi takip ediyor. Böylelikle bu işlemlerin olağan şekilde mi çalıştığını yoksa kötü amaçlı bir niyetinin mi olduğunu tespit ediyor. Eğer bilgisayarda aktif olarak çalışan hizmetlerin davranışlarında bir sorun varsa, bu aktif hizmet anında devre dışı bırakılıyor.
  • Güvenlik istihbarat güncellemeleri anlık olarak kontrol ediliyor.

 

Microsoft'un yeni özelliği, kullanıcıların Windows Defender uygulamalarındaki yerini almaya başladı. Özellik, varsayılan olarak açık bir şekilde geliyor ve kullanıcıların, bu özelliği aktif etmek için herhangi bir şey yapmalarına da gerek kalmıyor. Microsoft'un yeni özelliği, hackerların işlerini bir hayli zorlaştıracakmış gibi görünüyor.

 


 

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın