Xamarin nedir? Ne işe yarar? Nasıl kurulur?

Xamarin nedir? Ne işe yarar? Nasıl kurulur?

Xamarin Nedir?

Xamarin, C# kullanarak Cross (çapraz) Platform mobil uygulama geliştirme frameworküdür.

Cross platform uygulaması geliştirme sunan birçok framework bulunmaktadır. Genellikle HTML ve JavaScript kullanırlar. Bu frameworkler kullanarak, uygulamalar daha sonra web sitesi bir native app hissi verir. JS kütüphaneleri kullanan bir mobil uygulama için bir web sitesi gibi geliştirilmiştir.

Üç mobil platformlarda (Android, iOS ve Windows) C# kullanarak Xamarin üzerinde uygulamalar yapazabiliriz. Xamarin'den, tamamen native görünen ve tamamen hissedilen bir mobil uygulama yapabiliriz. Burada, native SDK için kullanılabilen tüm özelliklere erişecek bir C # kod tabanı yazıyoruz.

Xamarin'i neden kullanmalıyım?

Xamarin, native platformların tüm gücünü bir araya getirir ve kendi özelliklerine sahiptir. Xamarin uygulamaları modern bir dil olan C# ile geliştirilmiş ve Objective-C ve Java üzerinde pek çok gelişme vardır.

  • Xamarin, Objective-C, Java ve C ++ kütüphanelerini doğrudan dahil etme imkanı sağlar. Java, Objective-C veya C ++'da bulunan birçok 3. parti kod tabanı yeniden kullanılabilirlik yeteneği kazandıracaktır.
  • Xamarin, üç büyük mobil platform (Android, iOS ve Windows) için cross platform desteği sunar. Uygulama kendi kod tabanının% 90'ını paylaşabilir
  • Xamarin mobil uygulama geliştirmenin zaman ve maliyetini düşürür.
  • Xamarin, sınıf kütüphanelerinin devasa bir koleksiyonunu sunar.
  • Xamarin, sağlam derleme zamanı denetimi sağlar. Bu, çalışma zamanı hataları ve yüksek kaliteli uygulamalar için daha az yol açacaktır.

 

 

Xamarin, C# kullanarak çekirdek mantık yazmak için esneklik sağlar ve her platform için özel yerel kullanıcı arayüzünü tasarlama esnekliği sağlar. Yeniden kullanılan kod miktarı, ne kadar kodun temelde tutulduğuna ve kullanıcı arayüzüne ne kadar taşındığına bağlı olacaktır.

C# kodları, her platform için çok farklı bir yerel uygulamaya derlenir.

Xamarin nasıl kurulabilir?

Xamarin'i kurmak için dört adım izlememiz gerekmektedir.

  • Xamarin yükleyicisini indirin
  • Yükleyiciyi çalıştır
  • Yapılandırma
  • Etkinleştirme

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın