Gelecekte Bizi Ne Gibi Teknolojiler Bekliyor?

Gelecekte Bizi Ne Gibi Teknolojiler Bekliyor?

Teknoloji yorulmadan, dinlenmeden, hiçbir aksilik yaşamadan son sürat gelişmeye ve değişmeye devam ediyor.20-30 yıl önce teknolojinin bu boyutlara geleceğini kimse bilemezdi. Peki, bundan sonra teknoloji nereye doğru gidecek? Gelecekte bizi bekleyen teknolojik gelişmeler ne olacak?

Otomotiv Teknolojisinde Ne Gibi Gelişmeler Yaşanacak?

Apple, Tesla ve BMW gibi markaların hidrojen yakıtlarla ürettiği birçok araç şimdiden şoförsüz olarak kullanılıyor. Sizlerin sadece rotayı belirlemeniz ve GO tuşuna basmanız yeterli.Ancak şuanki otomatik pilot teknolojisinde sadece ana yollarda giden araçlar üretilebiliyor. Araçlar yol çizgilerini baz alarak gidiyor ve yol çizgisinin olmadığı yerlerde otomatik pilot devre dışı kalıyor.Yakın gelecekte ise araçlar dışarıdan hiçbir etki olmadan tamamen kendi kontrollerinde sizleri istediğiniz noktaya götürecek ve yollarda kaza riski yaşanmadan seyahat etme şansı olacak.

Ayrıca otomotiv teknolojisinde uçan ve suda giden araçlar da prototip olarak şimdiden tanıtılmaya başlanıyor. Her türlü suyun içinde gidebilen ve belli yüksekliklerde uçarak daha hızlı ulaşım sağlayan araçlar geleceğin teknolojisinin en önemli gelişmeleri arasında.

Nanobotlar Beynimizin Bulut Teknoloji İle Bağlantı Kurmasını Sağlayacak

Geleceğin teknolojisi: Nanobotlar. Kurzweil’e göre 2050 yılına kadar nanobotlar sayesinde beynimizi bulut teknolojisine bağlayabileceğiz ve bu bize sanal gerçekliğin içine dalma fırsatı sunacak. Akıllı telefonlar ile yapabildiklerimizi beynimizle de yapabilmeye ve bulut içerisinde neokorteksimizi* genişletebilmeye başlayacağız. Bu da hafıza sorunlarının ortadan kalkmasını sağlayacak.

*Neokorteks: Neokorteks, diğer adlarıyla neopalyum ya da izokorteks, memeli beyninin bir parçasıdır. Beyin hemisferlerinin en dış tabakasını oluşturur ve I. en dışta, VI. en içte olmak üzere 6 tabakadan meydana gelir. Beyin korteksinin bir parçasıdır. Duyu algılaması, motor emirlerin oluşumu, uzaysal muhakeme, bilinçli düşünme ve dil gibi yüksek fonksiyonların yürütülmesinde görev alır.

Yapay Zeka Yeni İşler Yaratacak

Birçok insan Yapay Zeka’nın ileride insanların yerini robotların almasını sağlayacağını düşünüyor ve insanların işsiz kalacağı düşünülüyor. Fakat Forbes dergisine göre, 2020 yılında Yapay Zeka 2,3 milyon yeni iş yaratırken sadece 1,8 milyon işi insanların elinden alacak. Üstelik bu sadece 2 yıl sonrasının öngörüsü! 30 yıl sonra neler olabileceğini bir de siz tahmin edin.

Telefonunuzu Bitkiler İle Şarj Edebileceksiniz

Telefonunuzu bir bitki ile şarj edebileceğinizi biliyor muydunuz? Ormanlar geleceğin enerji kaynakları olabilir. Şu anda bile muhtemel olan bu durum, Bioo adındaki temiz enerji firması tarafından denenmeye başladı bile. Firma bitkilerin fotosentezinden enerji üretebiliyor.

Bio Pass'in videosu: https://www.youtube.com/watch?v=bpFLxbzVPo0

Akıllı Ev Sistemlerine Geçiş

Günümüzdeki birçok konut projesi akıllı ev konseptinde inşa ediliyor ve akıllı evler insan yaşamında büyük kolaylıklar sağlıyor. Günümüz teknolojisindeki akıllı evler genellikle güvenlik ve konfor üzerine tasarlanıyor.  

  

Dışarıdan gelen müdahaleleri tamamen ortadan kaldıran, kendini kilitleyen, yangın ve su baskınlarına karşı önlem alan akıllı evler teknolojik gelişmeler kapsamında daha da gelişecek ve insanı hayrete düşüren uygulamalar oluşturacak.

Yaşanmışlıkları, anıları ve size ait olan her şeyi kaydedecek ve istediğiniz zamanda karşınıza çıkartacak bir ev ister miydiniz?

Geleceğin teknolojisindeki evlerin duvarlarında büyük ekranlar olacak ve tüm telefon görüşmeleri, internet gezintileri ve televizyon izlemeleri bu büyük ekran duvarlar sayesinde yapılacak. Gerçek boyutta görüntüler sunacak bu ekranlar sayesinde evinizin salonundan istediğiniz yere gidebilir ve birebir gerçek gibi o mekanda kendinizi hissedebilirsiniz. Sadece başka insanlarla etkileşim sağlayamazsınız.Sahiden rahatlığın ve konforun en üst seviyesine ulaşılabilir gibi görünüyor.

Yabancı Diller Sorun Olmaktan Çıkacak

İnsanoğlu var olduğu günden bu yana hep iletişim halindedir. İletişim insanlar için gerekli ve zorunlu bir durumdur. Farklı dillerdeki insanlar anlaşmak, etkileşim halinde olmak ve iletişim kurmak için birçok yol denemektedir. Teknolojik gelişmeler ışığında bu soruna da çözüm bulunuyor ve her dilde tercümeler yapabilen kulaklıklar geliyor.İnsanlar arasındaki dil problemlerine çözüm olacak kulaklıklar dilleri ana dilinizde size çevirdiği gibi robotik bir çevirmeni ötesinde konuşan kişinin ses tonunda çevirmeler yapacaktır. Ayrıca kulaklıklar sizlerin de duyduğunuz dilde konuşmanızı sağlayacak ve etkili bir iletişim kurulması için oldukça yararlı olacaktır.

 

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın