Mouse DPI Nedir Dpi Tuşu Ne İşe Yarar Kısaca Basit Anlatım

Mouse DPI Nedir Dpi Tuşu Ne İşe Yarar Kısaca Basit Anlatım

Yukarıdaki resimde yüksek dpi (Higher DPI) ve düşük dpi (Lower DPI) olunca ekrandaki piksel aralıkları gösterilmiştir. Gördüğünüz gibi, düşük dpi olunca iki çizgi arasındaki mesafe daha uzak oluyor ve toplamda daha az çizgi oluyor. Bu çizgileri birer basamak olarak düşünürsek, yüksek dpi değerinde basamakların sayısı artar ve ekranda fare ile tam istediğin noktaya gitmek daha kolay olur. Düşük dpi değerinde ise tam istediğin noktaya gitmen zordur hatta bazen de imkansızdır çünkü basamakların toplam sayısı daha az olduğu için, tam gitmek istediğin noktada belki de hiç basamak yoktur. Yani basamak olmadığı için farenin imleci o noktaya hiç gidemeyebilir.

Örnek verecek olursak, düşük dpi değerinde fareyi hareket ettirdiğiniz zaman her seferinde 10 piksel atlıyorsa, yüksek dpi değerinde her seferinde 4 piksel atlayacak. Diyelim ki, 32. piksele imleci götürmek istiyoruz. Düşük dpi değerinde 10-20-30-40 şeklinde basamakları atlayacağı için, tam olarak 32’ye gitmesi zorlaşır. Fakat yüksek dpi değerinde 4-8-12-16-20-24-28-32 olarak basamakları atlayacağı için kolayca istenilen noktaya gidebilirsiniz.


Kaliteli farelerde yaşanan anlık sapma şikayetlerinin genel nedeni aslında kalitesi mousepad ürünleridir. Bundan kurtulmak için oyunculara özel mousepad almanız gerekiyor.

kaynak:www.teknolib.com

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın