ÇİN 500 MEGAPİKSELLİK KAMERASIYLA SOKAKLARI İZLİYOR

ÇİN 500 MEGAPİKSELLİK KAMERASIYLA SOKAKLARI İZLİYOR

500-megapiksel çözünürlüğe sahip kamera, özel olarak seçilmiş bir hedefe anında odaklanarak söz konusu nesne ya da kişiyi görüntüleyebiliyor.Bu kamera sayesinde insan gözüne yakın bir kalite de görüntü elde ediliyor.Bu sistemde ki amaç insanların arasında ki suçlulara yönelik çalışmalar özellikle arama çalışmalarının hızlanmasında büyük önemi var.Bu projede görev alan bilim insanlarından biri olan Zeng Xiaoyang konuyla ilgili önemli bir noktaya dikkat çekiyor: “Şangay polisi, yeni kamera sistemi ile kalabalıkları izleyebilecek, suçluları tespit edebilecek ve kazaların önüne geçebilecek.” 

Çin’de 200 milyon adet gözetim kamerası mevcut ve bu kameralar sürekli yüz tanımlaması yapıyor. Özellikle kırmızı ışık ve yaya geçidi noktalarında bulunan bu gözetim kameraları, 10 aylık bir süreçte Shenzhen kentinde yaklaşık 14 bin ihlal vakasını tespit etmiş. Herhalde bunlardan en ünlüsü ise Dong Mingzhuolmuştur. Zira Dong Mingzhu yaşanan skandalın merkezindeki isim.

Dong Mingzhu, Gree Electric Ev Aletleri şirketinin Başkanı. Çin’in en büyük klima üreticisi olan bu şirketin reklamlarından biri, bir otobüs üzerinde kullanılmış. İşe bakın ki bu reklam panosunda da Dong Mingzhu’nun yüzü yer alıyor ve otobüs, güzergâhındaki yaya geçidinden geçerken, Dong Mingzhu’nun yüzü radara yakalanıyor. Bu durumda sisteme göre, yol araçlara açıkken Dong Mingzhu’nun yolda bulunması hatalı. Sistem bunu ihlal olarak nitelendiriyor ve anında güvenlik güçlerine haber vererek Dong Mingzhu için arama kararı çıkartılıyor.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın