YAVAŞLAYAN TELEFONLARI HIZLANDIRMA YÖNTEMLERİ

YAVAŞLAYAN TELEFONLARI HIZLANDIRMA YÖNTEMLERİ

İlk adım; Kullanmadığınız uygulamaların hepsini silin!

Evet biliyoruz, ilk başlarda herkes hevesle akıllı telefonunu uygulamalarla dolduruyor. Bu uygulamalar birikiyor, birikiyor. Ancak bu telefonunuza indirdiğiniz uygulamalarınızın birçoğu kullanılmıyor ve adeta telefonunuzun çekmecesinde boşuna yer kaplıyor. Bu da yetmezmiş gibi arka plan hizmetleri için CPU gibi bir kaynağı kullandıkları için de telefonunuzun yavaşlamasını sağlıyor.

İkinci adım; Cihazınızın depolama alanını temizleyin!

Telefonunuzu kullandıktan sonra telefonunuzun depolama alanında bir sürü "ıvır zıvır" bulacaksınız. Bu telefonunuz tarafından "otomatik" olarak seçildiği için, hemen hemen tüm uygulamalar ile ilgili veriler burada depolanıyor. Mesela WhatsApp uygulamasından size gönderilen fotoğrafların, videolar hatta arkadaşlarınızın görüntülediğiniz profil fotoğraflarının bile burada depolandığını görebilirsiniz. Bu olay tüm uygulamalar için geçerli.

Üçüncü adım; Önbelleğe alınan verileri temizleyin!

Önbelleğe alınan veriler aslında bazı durumlarda telefonunuz için iyi. Çünkü herhangi bir uygulamanın verileri önbellekte tutulduğunda yeniden açtığınızda mesela şifre vs. gibi bilgileri yeniden girmek durumunda kalmıyorsunuz. Ya da herhangi bir uygulama açıkken ana ekrana geçiş yaptığınızda bu veriler sizin kullanımınıza hazır bir şekilde önbellekte tutulmaya devam ediyor.

Buraya kadar her şey güzel ancak bu veriler cihazınızın RAM'inde ciddi şekilde yer kaplayabiliyor. Zaten birçoğunuz telefonunuzun mesela RAM'i 2 GB olmasına rağmen, örneğin bunun 1 GB'ının kullanılabilir olduğuna rastlamışsınızdır. Bu rakamları örnek olsun diye verdiğimizi belirtelim.

Dördüncü adım; SD kartınıza bakın!

Telefonunuzu bir süre kullandıktan sonra özellikle SD kartınıza giriş yaptıktan sonra yavaşladığını mı düşünüyorsunuz? Bu çok normal, internetten veya herhangi bir uygulamadan dolayı SD kartınıza virüs bulaşmış olabilir, ya da başka bir sebepten dolayı yavaşlamış olabilir. Bu da sisteminizin akışını bozabilir ve cihazınızın yavaşlamasına sebep olabilir.

Beşinci adım; Eğer diğer işlemler başarısız olduysa, fabrika ayarlarına dönüş zamanı!

Evet, bu belirttiğimiz diğer dört adımı cihazınıza uyguladığınızda muhtemelen cihazınızın gözle görülür bir şekilde hızlandığını göreceksiniz. Ancak yine de bu durum sizin için yeterli olmadıysa fabrika ayarlarına dönüş sizin için başka bir seçenek olabilir. Fabrika ayarlarına dönüşle birlikte "Yazılım Güncelleştirmeleri" cihazınızda bulunabilir ancak bunun dışında tüm verilerinizi kaybedeceksiniz. Ancak unutmayın; bazen yeni bir başlangıç en iyi yoldur.

KAYNAK:

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın