Diriliş Ertuğrul Nasıl Bitecek? Diriliş’in Finalinde Neler Olacak?

Diriliş Ertuğrul Nasıl Bitecek? Diriliş’in Finalinde Neler Olacak?

        Trt 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul 2018’in haziran ayında final yaparak ekranlara veda edecek. Diriliş Ertuğrul dizisinin finalinin sinema filmi olarak ekranlara geleceği 2 yıl önce Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Mehmet Bozdağ tarafından açıklanmıştı. Bu durumda Diriliş Ertuğrul’un finalini Türkiye’nin en çok izlenen sinema filmi de olacak. Bu durumda Diriliş Ertuğrul hem ekranda hemde sinema da en başarılı proje olacak. Diriliş Ertuğrul dizisinin finalinin en çok izlenen sinema filmi olan Recep İvedik serilerini bile fark atacağı tahmin ediliyor.

 

Ertuğtul Gazi Nasıl Ölecek?

        Bu kadar büyük bir prodüksiyon için final kararı almak kolay değil; Diriliş Ertuğrul dizisi senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ zeki bir adam dizinin reytinglerini ve kalitesini düşürmeden vurgunu sinema da yapmak istiyor. Bu final için hazırlanan sinema filmi için oyuncularla anlaşmalar bile hazırlandı. Yani Diriliş Ertuğrul dizisi için sezon sonunda çekimler devam edecek ve sinema filmi de çekilmiş olacak. Diriliş Ertuğrul dizisinin finali olacak sinema filmi eylül 2018’de izleyicisi karşısına çıkabilir.

       Ertuğrul Gazi bir savaş sırasında değil yaşlılıktan kaynaklı hastalık sebebi ile öldü. Ertuğrul Gazi’nin ölümü finalde gösterilecekse bu durumda Ertuğrul Beyi finalde Engin Altan Düzyatan değil başka bir yaşlı oyuncu canlandıracak. Diriliş Ertuğrul dizisinin finalinde beklendiği gibi Bilecik Tekfuru ile savaş olmayacak. Ertuğrul Bey obasının küçük düşmanlarının çok büyük olması sebebi ile diğer Hristiyan yöneticiler ile uyum içinde obasını idare edecek.

 

Peki ölmeden önce Ertuğtul Gazi son olarak neler yaptı buna bakacak olursak

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat sınırlarını korumakta sıkıntı yaşadı ve  Rumlar Selçuklu arazisine saldırmaya başladı. Alaeddin Keykubat Rumlara hem ders vermek hem de Bizans sınırlarını kontrol altına almak için İnegöl bir akın düzenletti ve bu akını Ertuğrul Gazi’nin kuvvetleri ile gerçekleştirdi.  Bu akın sonrası Bizans ordusu ağır bir yenilgiye uğratıldı. Bu zafer sonrası Alaeddin Keykubat Ertuğrul Gazi’ye ödül olara Eskişehir çevresinin yönetimini devlete vergi ve asker vermek şartı ile verdi. Yani Ertuğrul Gazi’nin son savaşı yine Bizanslar’la Sultanönü’n de olacak.

 

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın