(PUBG) PlayerUnknown’s Battlegrounds için son satış rakamları verileri açıklandı

(PUBG) PlayerUnknown’s Battlegrounds için son satış rakamları verileri açıklandı

Düşman çatlatmayı amaçlayan satış rakamları geldi PlayerUnknown’s Battlegrounds cephesinden. Video oyunu dünyasını sarsan Battle Royale modu çılgınlığının en önemli temsilcilerinden bir tanesi olan PUBG için; oynanabilir olduğu PC ve Xbox One platformlarına dair, şimdiye kadar gerçekleşen toplam satış rakamları paylaşıldı. Bu rakamlara, oyunun mobil sürümüne dair kullanıcı verileri de eklendiğinde, insanın dünya nüfusunu sorgulayası geliyor açıkçası. Dilerseniz hep birlikte; oyunun PC, konsol ve mobil sürümlerine dair satış ve kullanıcı verilerine beraberce bir göz atalım. Özellikle mobil sürümün hesaba katılmasıyla elde edilen rakamları okurken, biraz dikkatli davranmanızı önererek haberimizi sürdürelim. 

PUBG çılgınlığı, dünya genelinde devam ediyor

Öncelikle oyunun satışa sürüldüğü, yani para ile elde edilebildiği platformlara değinmek daha doğru olacaktır. Açıklanan verilere baktığımızda; PC ve Xbox One platformlarında, şimdiye kadar toplamda 50 Milyon adetlik satış rakamına ulaştığını görüyoruz. Bu rakamların ne kadarı PC platformu, ne kadarının Xbox One platformu için gerçekleştiği belirtilmediğini de ekleyelim. PC cephesinin ağırlıkta olduğunu, daha önce açıklanan verilere bakıldığında çıkarabiliyoruz. Aradaki miktara takılmadan söyleyelim ki 50 Milyon rakamı, gerçekten azımsanamayacak bir değer olarak göze çarpıyor.

Bir de işin mobil boyutu var ki o kısmı yazmak ve okumak için, bir miktar matematik bilgisi gerekiyor sanırız. Açıklanan verilere mobil platformlar için sunulan PUBG Mobile oyununun rakamları eklendiğinde, toplamda 400 Milyon oyuncu sayısını geçen değerlere ulaşılıyor. Yani PC, Xbox One ve mobil platformların toplamında; 400 Milyon kayıtlı kişinin, PlayerUnknown’s Battlegrounds oynadığı sonucu çıkıyor ortaya. Açıklanan bir başka veriye baktığımızda ise; bu rakamın, yani 400 Milyon kişinin, 87 Milyondan fazlalık bir kesiminin, aktif olarak PUBG oyununu oynamayı sürdürdüğünü görebiliyoruz.

Dileyen okurlarımız; açıklanan tolam oyuncu sayısı gibi istatistiklerin, dünya nüfusunun kaçta kaçına denk geldiği konusunda çalışmalara başlayabilirler. Bizler de daha önceki içeriklerde yer verdiğimiz, Steam platformunda oyuna gelen ilk indirimi bir kez daha hatırlatarak sözlerimizi sonlandıralım. Dileyen PC kullanıcıları; 5 Temmuz 2018 tarihine kadar, PlayerUnknown’s Battlegrounds oyununa, Steam Platformu üzerinden % 33’lük bir indirimle, 46,23 Türk Lirası fiyat etiketiyle sahip olabilirler.

1 Yorum Yapıldı

  1. umut 2019-09-19 09:48:32

    Teşekkürler...

Yorum Yollayın