Facebook Uygulama Domain Hatası Çözümü

Facebook Uygulama Domain Hatası Çözümü

Facebook ile giriş yapılabilen, üye olunabilen bir web sitesi, web uygulaması geliştiriyorsanız bu veya benzeri bir hata almanız olası, bunun birkaç sebebi var. Öncelikle uygulamanın giriş isteğinde bulunacağı url adresi, sizin giriş yapacağınız adres ile en küçük noktalama işaretine kadar eşleşiyor olmalı.

“Bu bağlantı beyaz listede yer almıyor” gibi veya “URL Yüklenemedi: Bu bağlantının domaini uygulamanın domainlerinde yer almıyor. Bu bağlantıyı yükleyebilmek için, uygulama ayarlarından uygulamanın tüm domainlerini ve alt domainlerini Uygulama Domainleri alanına ekle.” gibi hatalar alıyorsanız, çözümü burada.

  1. Hatayı aldığınız yerde adres çubuğundan uygulamanızın hangi adresine callback yapıldığını tespit edin. redirect_uri= kısmından sonraki kısım sizin uygulamanızın callback url adresi.
  2. Bu adresi doğru bir şekilde Valid OAuth Redirect URIs kısmına yazın fakat sonundaki parametreleri eklemeyin. & veya ? soru işareti kısmından sonrasını eklemeyin.
  3. Adresi doğru bir şekilde, https ile başlayan kısımdan itibaren yazdığınızdan emin olduktan sonra, en sonuna bir taksim (slash, “/”)  karakteri daha ekleyin.

Halen bu adres uygulama domain’i içinde yer almıyor  veya beyaz listede değil gibi bir hata alıyorsanız aşağıdaki ekrandan app domains kısmına başında www ile ve olmadan iki farklı kullanım şeklini de ekleyiniz.

Sorununuz halen çözülmediyse bu başlık altına yorum yazarsanız elimden gelen en kısa sürede yardımcı olmaya çalışırım.

Kaynak: http://www.firatlokman.com/facebook-domain-hatasi-cozumu.html

1 Yorum Yapıldı

  1. mehmet emin gülel 2021-05-12 16:02:25

    URL Engellendi: Yönlendirme URI'si, uygulamanın İstemci OAuth Ayarlarındaki beyaz listede bulunmadığı için bu yönlendirme başarısız oldu. İstemci ve İnternet OAuth Girişinin etkin olduğundan ve tüm uygulama domainlerini Geçerli OAuth Yönlendirme URI'si olarak eklediğinden emin ol. hatasını veriyor

Yorum Yollayın