BELGE GÖRÜNÜMLERİ

BELGE GÖRÜNÜMLERİ

 Belge Görünümleri

Belge görünümleri ile ilgili işlemleri yapabileceğimiz kısım, şerit üzerinde bulunan Görünüm sekmesindeki Belge 
Görünümleri 
grubu altında yer alır.

Sayfa düzeni: Belgenin kâğıt üzerindeki görünümüne en yakın olan, dokümandaki içeriklerin belgede nasıl göründüğünü görebilmemizi sağlayan, üst ve alt bilgileri düzenlemeye, kenar boşluklarını ayarlamaya ve çizimler ve nesnelerle çalışmaya yarayan bölümdür.
 Tam ekran okuma: Özellikle uzun yazılı belgelerin, üzerinde değişiklik yapmadan, sayfanın düzenini değiştirerek ve yazı tipi görünümünü geliştirerek metnin ekrandan okunmasını sağlamak için kullanılır.
 Web düzeni: Web sayfası olarak kaydedilmiş dosyalarda kullanılacak görüntü şeklidir. Web sayfası görünümüne geçmemizi sağlar.
 Anahat: Belgeyi ana hat olarak görüntülemeyi ve anahat araçlarını görmeyi sağlar. Belgenin yapısını görerek ve başlıkları sürükleyerek metni taşıma, kopyalama ve yeniden düzenlemeler yapabiliriz.
Taslak: Metin üzerinde hızlıca düzenleme yapmak için belgenin taslak şeklinde görüntülenmesini sağlayan bir belge görünüm komutudur. Bu görünümde üstbilgi ve altbilgi, sayfa kenarlıkları ve çizilmiş otomatik şekiller gibi belirli ögeler görünmez.

 Yakınlaştırma
Çalışmakta olduğumuz belge görünümünün içeriğini daha yakından görebilmemiz için büyütmeye 
(yakınlaştırmaya) veya tamamını görebilmek için küçültmeye (uzaklaştırmaya) yarar. Yakınlaştırma ve uzaklaştırma ile ilgili işlemleri yapacağımız bölüm Görünüm sekmesi altındaki Yakınlaştır grubundan yapılır.



Yakınlaştır: Belgenin yakınlaştırma düzeyini seçmek için kullanılan Şekilde
görünen yakınlaştır iletişim penceresini açmayı sağlar. Çoğu zaman belgeyi hızlı bir şekilde yakınlaştırmak için belgenin sağ alt köşesinde bulunan yakınlaştırma denetimi de kullanılabilir.
%100: Belgeyi normal boyutun %100’üne yakınlaştırmaya yarar.
 Bir sayfa: Pencereye bir tam sayfa sığacak şekilde belgeyi yakınlaştırmak için kullanılır.
 İki sayfa: Pencereye iki sayfa sığacak şekilde belgeyi yakınlaştırmak için kullanılır.
 Sayfa genişliği: Sayfanın genişliği, pencerenin genişliğiyle eşleşecek
şekilde belgeyi yakınlaştırmaya yarar.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın