Microsoft Excel

Microsoft Excel

Microsoft Excel Windows uygulamasını kullananlara Office’in önemli araçlarından biri olan ortak çalışma imkanını sunuyor. Bu özellik sayesinde aynı anda birden fazla kullanıcı bir Excel tablosu üzerinde işlem yapabilecek. Google da G Suite adını verdiği üretkenlik uygulamaları setinde ortak çalışma özelliğini sunuyor.

Üzerinde çalışılan belgeye yeni bir kişi katıldığında o kişinin profil avatarı ekranın üst kısmında belirecek. Bu fotoğrafa tıklandığında ise kullanıcılar o kişinin gerçek zamanlı olarak düzenlediği bölüme yönlendirilecek.

Excel üzerinde gerçek zamanlı ortak çalışma özelliğinin beta süreci başlamış durumda. Ancak beta programında bu özelliği test edebilmek için Office Insider programının üyesi olmak gerekiyor. Ortak çalışılan belgenin Microsoft’un dosya depolama sisteminde bulunması da zorunluluklar arasında yer alıyor. Dolayısıyla dosyaların paylaşımı OneDrive, OneDrive for Business ve SharePoint Online üzeriden gerçekleştirilebilecek.

Microsoft Excel Windows öncesinde başka platformlarda ortak çalışma özelliğine kavuşmuştu

Microsoft ortak çalışma özelliğini daha önce Excel’in çevrim içi, Android, Windows Mobile ve iOS özelliğinde sunmuştu. Şirketten yapılan açıklamada desteğin Mac uygulamasına eklenmesinin de yol haritasında olduğu belirtildi.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın