WLAN da kimlik doğrulama NEDİR

WLAN da kimlik doğrulama NEDİR

Bu sorun, paylaşılan kimlik doğrulaması kullanan bir kablosuz ağ erişim noktasına bağlanmayı denediğinizde, Microsoft Windows XP'nin tüm sürümlerinde ve Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005'te ortaya çıkar.

Not Windows XP Tablet PC Edition 2005'te Windows XP SP2 özellikleri ve bileşenleri vardır

Windows XP'deki Kablosuz Bağlantı hizmeti, kullanılabilir kablosuz ağ erişim noktalarını bulmak için bir tarama yapar. Taramanın sonuçları, Kablosuz Ağ Bağlantısı iletişim kutusundaki kullanılabilir ağlar listesinde gösterilir. Erişim noktaları, IEEE 802.11 standardıyla belirlenen bir biçimi kullanan tanımlayıcı bir işaret yayınlar. Bu biçim, erişim noktası tarafından kullanılan kimlik doğrulama yöntemini içermez. Erişim noktalarının çoğu açık kimlik doğrulamayı kullandığı için, Kablosuz Bağlantı hizmeti tüm erişim noktalarının bağlantılar için açık kimlik doğrulamayı kullandığını kabul eder. 

Not WiFi Korumalı Erişim (WPA) kullanmayan ağlar için, Kablosuz Şifreleme Protokolü (WEP) şifrelemesiyle açık kimlik doğrulamayı kullanmanızı öneririz. Şifrelemeli veya şifrelemesiz olarak paylaşılan kimlik doğrulama yerine, Kablosuz Şifreleme Protokolü (WEP) ile açık kimlik doğrulamayı kullanın. Bu, kablosuz ağınız için fazladan güvenlik sağlar ve kablosuz ağınızı kötü niyetli kullanıcıların izinsiz girişlerine karşı korumaya yardımcı olur. WEP şifrelemeli açık kimlik doğrulama yerine paylaşılan anahtar kullanırsanız, kötü niyetli kullanıcılar paylaşılan anahtarın şifresini kolayca çözüp, kablosuz ağınızdaki tüm bilgisayarlara erişim olanağı bulunabilirler.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın