WLAN’a Erişimi Sınırlama

 WLAN’a Erişimi Sınırlama

3.4. WLAN’a Erişimi Sınırlama

Kablosuz ağ güvenliğinde MAC ve IP adresi filtreleme yöntemlerinden farklı olarak erişim noktası sınırlama ayarları mevcuttur. Güvenlik duvarı arkasında bulunan erişim noktaları incelendiğinde zayıf noktaları olarak kablosuz ağ girişleri, konferans odalarındaki ethernet portları, taşınabilir laptoplar ve yetkilendirme yapılmamış diğer uçlar (PC, yazıcı vs) gözü çarpmaktadır. Bu noktalar ağın toplam güvenliği için ciddi risk oluşturmaktadır.   

 

Kablosuz ağlarda, ağ erişim kontrolü (NAC) de kullanılabilir. NAC kurumların iletişim ağını kullananların, ilgili kurumun güvenlik politikası kurallarına uygunluğunu denetleyen bir güvenlik teknolojisidir. NAC ile sadece şirket ağ politikalarına uyan ve güvenilir olan masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, sunucu ve cep bilgisayarının (PDA) şirket ağına bağlanmasına izin verilmektedir.  

 

Kablosuz ağ kullanıcılarının ağa erişimlerini sınırlama işleminden biri de ağda kullandıkları hizmetlerin (http, ftp, telnet vb.) sınırlandırılmasıdır. Bu hizmetleri sınırlandırmak için erişim noktası (Access Point) ya da modemin ara yüzü kullanılarak yönetim sekmesinden erişim denetimi bölümü seçilerek ulaşılabilir.  

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın