WLAN SALDIRISI

WLAN SALDIRISI

Kablosuz ağlardaki hızlı yaygınlaşma ve hız artışı, güvenlik önlemlerinin de daha fazla dikkate alınmasını mecburi kılmaktadır. Sistem yöneticilerinin ve ev kullanıcılarının konuyla ilgili olarak bilgi sahibi olmaları ve daha bilinçli davranmaları çok önemlidir. Ev kullanıcılarının konuyla ilgili olarak bilinçlendirilmeleri oldukça zordur. Bu nedenle, ev kullanıcılarını ilk etapta koruma görevi, kablosuz ağ erişim noktası satan ve internet erişimi sağlayan firmalar tarafından verilmesi en uygun yöntem olacaktır. 

Kablosuz ağlardaki güvenlik açıklarının bilincinde olan saldırganlar kablosuz ağları saptamak için özel teknikler ve yazılımlar kullanmaktadır. Bu yazılımlar ile ellerindeki kablosuz ağ kartının sürekli frekans taraması yapmasını sağlayarak sinyaline ulaşabildiği kablosuz ağların yerlerini not etmektedir. Araçlarında kablosuz ağ kartı bulunan bir dizüstü bilgisayar veya avuçiçi bilgisayar alarak gezen saldırganlar, bu yöntem ile kablosuz ağların bulunduğu yerleri saptamaktadır. Geçmişte sinyal aldıkları yerleri tebeşir ile işaretleyen saldırganlar, artık GPS cihazları ile kablosuz ağları haritada işaretlemeye başladı. ihtiyaç duydukları anda ise özel yazılımlar kullanarak bu ağlara giriş yapabilmektedir.  

Kablosuz ağların yöneticileri, kablosuz ağ saldırılarından en az seviyede etkilenebilmek için kablosuz ağlarında şifreleme protokolünü kullanmalı, en az 128 Bit bir algoritma seçmeli, ayrıca kablosuz ağa girebilecek olan SSID ve MAC adreslerini de filtrelemelidir. Bu önlemlere ek olarak halka açık olması planlanmayan bir kablosuz ağ için bağlantı sinyalinde alt limit belirlemekte ciddi bir güvenlik önlemidir.  

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın