Eğer Bilgisayar Olmasaydı Neler Olurdu ?

Eğer Bilgisayar Olmasaydı Neler Olurdu ?

Eğer Bilgisayar Olmasaydı Neler Olurdu ?

Bilgisayar olmasaydı arkadaşlarımızla sanal ortamda değil yüzyüze muhabbet kurmuş ve sıcak bir ortamda onlarla ilişkilerimizi geliştirir olurduk. Yüz mimiklerimizin sanal yazışmalara yansıtılamadığından kaynaklanan olumsuz anlamalara ve dolayısıyla dostlarımızla aramızdaki küslüklere engel olmuş olurduk. 

Bilgisayar olmasaydı, günümüzün büyük bir bölümünü oyun oynamak için harcamaz ve bu vaktimizi daha olumlu ve faydalı bir şekilde geçirmiş olurduk. Kitap okurduk, arkadaşlarımızla birlikte olurduk, sosyalleşirdik, ailemizle birlikte vakit geçirirdik….

Bilgisayar olmasaydı ödevlerimizi internetten değil kütüphaneden araştırmış olurduk. Belki biraz zamanımızı alabilirdi bu ama kütüphanede bulunmanın , oranın havasını solumanın zevkini tadardık, kitap okuma alışkanlığımızı geliştirirdik.

Bilgisayar olmasaydı radyasyonun vücudumuza vermiş olduğu zararlardan biraz daha korunmuş olurduk.

Bilgisayar olmasaydı aile ilişkileri daha fazla gelişirdi. Her bir birey bir bilgisayar başında herkes kendi dünyasında olmazdık.

Bilgisayar olmasaydı bazı olumsuzluklar da olurdu elbette.  İş hayatımızda daha fazla zaman kaybeder belki bir çok işimizi yapamayabilirdik. Bazı ödevlerimizi yetiştiremeyebilirdik. Dünyanın heryerinden haberdar olamayabilirdik. Ufkumuz şimdiki kadar geniş olmayabilirdi. Teknoloji bu kadar gelişemeyebilirdi. Devlet işlerinde aksamalar, “bugün git yarın gel” gibi sözler çokça duyulabilirdi.

Kaynak: http://ilimyurdu.blogcu.com/bilgisayar-olmasaydi-ne-olurdu-bilgisayarin-yasantimizdaki-yeri/9474793

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın