Statik ve Dinamik İP Ataması
IP adresi bilgisayarımızın internetteki kimliği demektir. Bu adres bilgisayar üzerinde atanmadan internete çıkış yapılamaz. Genellikle modem tarafından atanan IP’ ler kullanılır. Çünkü bu bilgisayarlar sadece internete çıkış amaçlı IP alıyorlardır. Ancak web server, oyun sunucusu vb. uygulamalar için bilgisayara sürekli uzak masaüstü bağlantısı yapılmalıdır. Sürekli değiştirilen bir IP ile bu tür işlemler yapılamayacağı için sadece o bilgisayara atanan ve kaldırılana dek sadece o bilgisayarın IP’ si olan bir IP çeşidide vardır. Dünya üzerinde kullanılan bu iki IP çeşidinin isimleri ve özellikleri;
- Dinamik IP: Bu IP çeşidinde bilgisayarımız internete çıkışlarında farklı IP adresleri alır. IP adresi değişimi modem tarafından yapılır. Rapidshare gibi büyük upload sitelerinden ” Free Download ” işlemleri gerçekleştirirken aynı IP adreis ile birden fazla indirme işlemi yapılamaz. Bu durumlarda kullanıcılar genellikle modemi kapatıp açarak yeni bir IP adresi alırlar ve bir kez daha indirme işlemi gerçekleştirirler.
- Statik IP: Ftp Server, E-mail Server, Web Server gibi uygulamaları kullanırken her ne olursa olsun belirlenen bir IP adresinin kullanılması gerekmektedir. Örneğin; Bir web sunucusundan hosting alan site sahibi NS yönlendirmelerini bir IP adresine yapar. Eğer IP adresi değiştilirse adres çubuğuna site adresi yazıldığında site içerisineki bilgiler görünmez. Statik IP adresi burada devreye girer ve bilgisayarın aynı IP adresi ile sürekli internetten gelen isteklere cevap vermesini sağlar.
Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın