AMD Ryzen performans artışı hayal kırıklığı olabilir

Ryzen serisi işlemciler ile son dönemde ciddi bir büyüme ivmesi yakalayan AMD, Intel karşısında fiyat/performans oranını en iyi seviyede tutmaya çalışıyor. Bu kapsamda AMD Ryzen 3000 serisi işlemciler yüksek satış rakamlarına ulaştı.

Ryzen 9 3900X, Ryzen 7 3700X ve Ryzen 5 3600 gibi oldukça popüler işlemcilere ev sahipliği yapan Ryzen 3000 işlemcileri çalıştıran anakartlar için yeni bir BIOS güncellemesi geliyor. Güncelleme sonrasında işlemcilerin performansı artacak.

AMD Ryzen 3000 performans artışı beklentilerin altında!

Bu durum kullanıcıları hem sevindirdi, hem üzdü. Sevindirici taraf performans artışı olması, üzücü olan taraf ise Beta BIOS sürümleri ile yapılan testlerde performans artışının beklenilenin çok daha altında olduğunun görülmesi oldu.

ComputerBase tarafından yapılan testte: ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4anakarta takılı olan AMD Ryzen 7 3800X işlemci kullanıldı. Eksi mikro kod kullanılırken tüm çekirdekler 4245 MHz hızında çalışıyordu.

BIOS güncellemesinin getirdiği mikro kod sonrasında ise çekirdeklerin 4.325 MHz hızında çalıştığı görüldü. Yani, sunulan performans artışı yüzde 2’ye bile ulaşmazken, bunun final sürümünde değişip değişmeyeceğini bilemiyoruz.