ADSL Kurulumu (Yeni Modem Aldığınızda Bilgisayara Nasıl Bağlamak Gerekir)

ADSL Kurulumu (Yeni Modem Aldığınızda Bilgisayara Nasıl Bağlamak Gerekir)

Bu konumuzda başlıkta belirtiğimiz gibi  yeni bir modem aldığımızda Ne yapmamız gerekir bilgisayara nasıl bağlamamız gerekir konusunu işliyeceğiniz. Kullandığınız bir modem arızalana bilir yada  yeni wifi özellikli bir modem aldınız bunu bilgisayarımıza tanıtmamız gerekecek peki bilgisayar bağlanması için internete girmemiz için ne yapmamız gerekir ?

Marka ve modeli nasıl olursa olsun modemlerin bilgisayara bağlanma şekli aynıdır.

 

Modemi Bilgisayara Bağlantı Şekli ;

 

 

1- Kısımda Gösterildiği gibi  modeme ilk önce güç sağlamak için elektrik adaptörünü bağlıyoruz, Modemde elektrik bağlantısını sağladıkdan sonra İnternet led ışığı haricinde tüm led ışıkların yanması gerekmektedir.

2-Modemin Arka tarıfında telefon kablo girişi olacaktır buraya Telefon bağlantı kablosu bağlıyoruz. eğerki bu hatta telefonda kullanıyorsanız Splitter kullanmasınız gerekecektir yoksa telefonuzda cızırtılar olacaktır bunu splitter ile engelleyebilirsiniz.

3- Eğerki Modemi kablolu bağlıyacaksanız Kutu içerisinden çıkan Ethernet kablosu ( RJ-45 ) ile modem ile Bilgisayar kasası arasındaki Jaklara  takınız. Şayet kablolu bağlanacaksanız buna saten gerek duyulmamaktadır.

 

Ethernet kartı ile modem port arasına bağlantı bağlantı kablosunu yerleri aynıdır.

 

Modem ile Bilgisayar Arasındaki bağlantıları sağladıkdan sonra şimdi internet bağlantısını nasıl yapacağız.

 

Kutunun içinden çıkan Cd ile bilgisayarınıza kurulum yapabilirsiniz. Bu cd ile ne yapmanız gerekeceğini cd adım adım gösterecektir.  ttnet den aldığınız kullanıcı Adı ve şifresini girdikden sonra bilgisayarınız internete açılacaktır.

Örnek :

Kullanıcı adı : ademocutcom@ttnet

Şifre                : Size verilen şifre

 

Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikden sonra Modemde İnternet ışığı yanmış olmasıgerekmektedir.

 

Eğerki Kurulum Cd yoksa ne yapmamız gerekecek yada Cd’siz kurulum yapmak istiyorsanız bunun için Modemin klavuzunda modemin arayüzüne bağlanamk için gateway adresi olacaktır. bu modeminizin modeline göre değişir.

Genelde 192.168.2.1   192.168.1.1  10.0.0.1  gibi dir.

Şimdi Bu adresi Webtarayıcımızın  adres yerine yazıyoruz ve enterliyoruz.

Bu şekilde bir arayüz gelecektir burda modem ayarlarına girmek için şifre istiyecektir. Klavunuzda modem arayüzü ile ilgili kullanıcı adı vardı adı ve şifrenizi yazan bir yer olacaktır. Bu marka ve modele göre değişklik sağlıyacak bu şifreleri bilmiyorsanuz Default Fabrika şifrelerini burdan öğrenebilirsiniz.

Modemin ayarlar kısmına girdiğinizde karşınıza bir menu gelecektir.

 

Burda bir çok ayarlar vardır yapmak istediğiniz tüm ayarları burda bulabilirsiniz. Şimdi bizim yapmamız gerek Kullanıcı Adı ve şifresini Modeme girip internet giriş yapmaktır Bunun için , modem çeşitine göre farklılık gösterilir Adsl – Wan- Lan kısımlarına göre değişebilir.

 

Ttnetden aldığınız kullanıcı adını ve şifresini girerek kayıt et tuşuna basarak  , Modem üzerindeki internet ışığının yanmasıyla birlikte internet’e açılabilirsiniz.

 

Not : Kullaıncı adı ve şifresi gireeceğiniz yer Modemin Marka ve Modeline göre değişkilk gösterir kimi modemlerde arayüze ilk girişte kurulum sihirbazında gelebilir.

 

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yollayın