GÜVENLİK DUVARI NEDİR? NE İŞE YARAR?

GÜVENLİK DUVARI NEDİR? NE İŞE YARAR?

Güvenlik duvarı kurulduğu konumda gelen ve giden ağ trafiğini kontrol ederek bilgisayarınıza ya da bigisayar ağınıza yetkisiz veya istemediğiniz kişilerin çeşitli yollardan erişim sağlamasını engellemeye yarayan yazılım veya donanımdır.

Güvenlik duvarları;

  1. Ev ve küçük ofislerde internet güvenliğini sağlamak amacı ile kullanılırken,
  2. Kurumsal olarak da genelde bilgisayar ağına erişim kontrolü amacı ile kullanılır.

Yapılan iş aynı olsa da kurulduğu yere göre farklı benzetmeler yapılabilir.

  1. Eğer evinizi bir bilgisayara benzetecek olsak bilgisayarınızın parolası evinizin kapısı anlamına gelirdi. Bu durumda, bilgisayarınızdaki güvenlik duvarı ise normalde kilitli duran bir bahçe kapısına ya da apartman kapısına benzetilebilir. 
  2. Bir kurumda ya da bir kaç bilgisayarın bağlı olduğu bilgisayar ağına erişim noktalarından birisine kurulu olan bir güvenlik duvarı ise bir bölgeyi korumak için çevrelenmiş duvara ve kontrollü geçiş noktalarına (nizamiye gibi) benzetebiliriz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      KAYNAK : http://www.bilgimikoruyorum.org.tr/?b411_guvenlik-duvari-nedir

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın