PC KABLOSUZ BAĞLANTISI

PC KABLOSUZ BAĞLANTISI

Bilgisayarlarımız İnternet de sörf yapmak için Ethernet Kartına , Adsl Modem ve İnternet Bağlantısına ihtiyaç vardır. Bunlara sahipseniz İnternet bağlantısını kurarak bilgisayarınızı İnternet’e çıkarabilir bağlantı kurabilirsiniz.

Laptop-netbook gibi taşınabilir bilgisayarlarınızı cihazlarınızı internet bağlantısı kurabilmekleri için üzerlerinde Wifi Adaptörü sayesinde bağlantı sağlaya bilirsiniz. Wifi ( wireless ) Modemler sayesinde bu cihazlar internet’de rahatlıkla gezinebilirler. Bunların bir çok avantajları olduğu gibi bir çok dezavantajlarıda mevcut dur.

Kablosuz oldukları için, istediğiniz yerlere götürebilirsiniz, kablo kirliliğinden kurtulmuş olursunuz, Erkonomik oldukları için az yer kaplarlar. Dezavantajları ise güvenlik sorunları yaşabilirsiniz. Şimdi buraya Kadar her şey tamam peki Masaüstü bilgisayarların internet bağlantıları genelde Kablolu ethernet kartları ile sağlandığını biliyoruz.

Konu içersinde dediğimiz gibi Kablolu bağlantılarda Genelde Kablo kirliliği yaşanabilir bir odadan diğer bir oda’daki Modeme kablo yardımı ile bağlana bileceği için aradaki kablo göze batacaktır. Böylece görüntü kirliliği oluşacağı hiç hoş olmayacaktır.

peki Masa Üstü bilgisayarımızı Nasıl Wifi ( Wireless ) bağlantı ile bilgisayarımıza Bağlayabilirim ? Bunun için İnternet Bağlantısını sağlayan Ethernet Kartına ihtiyaç vardır.

Kablosuz Ethernet Kartı bilgisayarınıza Usb Bağlantı ile yada Pcı ile  kolaylıkla bağlanabilir. piyasada muhtelif özelliklerde bulunan bu kablosuz ethernet adaptörü ile bilgisayarınıza kolaylık ile İnternet e bağlana bilirsiniz.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın