KABLOSUZ ERİŞİM NOKTALARI

KABLOSUZ ERİŞİM NOKTALARI

İnternet kullanıcıları genellikler Acces Point ve Router arasındaki farklar konusunda yetersiz bilgiye sahip olabilir. Her iki cihazında kendine özgü özellikleri ve kullanılması gereken yerler var. Bu tarz kavrtam karmaşasına karşın bizde Access Point ve Router’lar hakkında sizleri bilgilendirmek, bu iki cihaz arasındaki farkları ve kullanım alanlarını daha detaylı masaya yatırmak istedik. Yazımıza Acces Point cihazının detayları ile başlıyoruz.Acces Point Nedir?

Acces Point Türkiye’de Erişim Noktası olarak da biliniyor. Acces Point’ler birden fazla bilgisayarı kablosuz olarak birbirine bağlayabilen veya internet bağlantılarını sağlayan cihazlara verilen isimdir. Bu cihazlar farklı amaçlar için kullanılabilirler. AP cihazlar genellikle bir internet bağlantısını kablosuz çevirmek veya kablosuz bağlantı sinyalini güçlendirmek amacıyla kullanılırlar.


Kablosuz bağlantı desteği için kullanılacak AP cihazlar bir Ethernet kablosu ile internet bağlantısının olduğu router’a bağlanır. Bu bağlantının ardından kablosuz ağ ayarları AP üzerinde yapılandırılarak internet erişimi kablolunun yanı sıra kablosuz olarak da kullanıcılara ulaştırılabilir.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın