Airdrop Nedir? Airdrop Takibi Nasıl Yapılır? Airdrop Siteleri

Airdrop Nedir? Airdrop Takibi Nasıl Yapılır? Airdrop Siteleri

 

Kripto para cüzdanında beklenmedik bir artış fark ettiniz ve bedava paraların nereden geldiğini bilmiyor muydunuz? Bu, büyük olasılıkla bir airdrop’un bir sonucudur. Boş para için!

Airdroplar, forklar (ör. Bitcoin Cash, Bitcoin Diamond), ICO yatırımları ve freebies (örneğin, 500 ücretsiz TRX’e sahip Binance hesabı vs.) de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde gönderilebilir. Blockchain projesinin arkasındaki bir ekip kriptokrasi topluluğuna “ücretsiz” tokenler vermeye karar verirse airdrop oluşacaktır.

 

Bir airdrop’un en iyi bilinen örneklerden biri, Bitcoin Cash’in çatalının mevcut Bitcoin sahiplerine Bitcoin Cash’in eşdeğer bir miktarını vermesidir. Airdrop sırasında, 0.4 Bitcoin tutuyorsanız, 0.4 Bitcoin Cash’in şanslı alıcılarından biriydiniz. Bitcoin Cash şu anda 2.469.36 USD değerinde. Bu oldukça iyi bir anlaşma gibi…

 AİRDROPSEPETİ

Airdrop’lar Neden Oluyor?

Bununla birlikte, akılda hala büyük bir soru var. Bu neden oluyor ve neden bir ekip değerli mülkleri vermeye karar vermiş olabilir? Bu şekilde düşün. Bir alışveriş merkezinde yürürken ve çalışanlar denemek için yiyecek örnekleri öneriyorsa, denemek isteyip istemediğinize karar vermek için gıdaların ne olduğunu analiz etmek için hızlı bir göz atabilirsiniz. Bir lokma alırsın ve kesinlikle lezzetlidir. Serbest örnek sunan çalışanın “eğer beğendiyseniz sol taraftaki koridorda bulabilirsiniz” diyor. Bu tek parçadan yola çıkarak, gidip ürünü satın alabilirsin.

Pazarlamada farkındalık, çoğu zaman bir alıcının yolculuğunun ilk adımlarından biridir. Bakkal örneğinde olduğu gibi, psikoloji de bir havaalanı görünümünde çok önemli bir rol oynamaktadır; çünkü bir alıcının, tanıdığı bir ürünü alması, hakkında hiçbir şey bilmediği bir ürünü satın almasından çok daha olasıdır. Bu nedenle simgelerin dağıtımından sorumlu kişiler, hava tahmini, simgelerinden birinin tadını çıkarmak için önemli bir fırsat olarak görüyorlar. Havaalanları pahalı reklamcılığın alternatif formlarına (Facebook Reklamları gibi) kıyasla, tokenleri sergilemek için çoğunlukla daha etkin bir yaklaşımdır.

Yaklaşan bir AirDrop hakkında kendimi nasıl bilgilendirebilirim?

Pek çok site ve çevrimiçi grup, kullanıcıları yaklaşmakta olan, geçmiş ve aktif hava bombaları konusunda bilgilendirmeye adamıştır. Örneğin airdropsepetiIcodrops ve Airdropalert, yaklaşmakta olan airdropların listesini gösteriyor. Coinleri almak için kaç gün kaldıklarını ve her birinin hangi saatte tutulması gerektiğini de size bildirirler.

Kendinizi airdrop ilgili bilgilendirmenin bir başka yolu da, her projenin çeşitli sosyal medya hesaplarını güncel şekilde kontrol etmenizdir.Bir airdrop önceden ilan edilir ve belirteçleri almak için farklı kurallar olmaktadır.

Bir airdrop’da kurallar, proje ekibi tarafından kararlaştırılır. Bu, airdrop stratejilerindeki farklılıkları açıklıyor. Şu andan itibaren, airdropların nasıl tasarlanacağı konusunda standart uygulama kuralları yok. Hükümet ele alırsa nasıl gerçekleşebilecekleri konusunda resmi düzenlemeler görebiliriz.

Hangi Cüzdanlara İhtiyacım Var?

Genellikle airdroplar Ethereum veya Bitcoin blok zincirinde oluşur ve ihtiyacınız olan tek şey herhangi bir exchange’deki bir hesaptır. Bununla birlikte, airdrop’dan sorumlu olanlar bazen “ERC20 exchange out cüzdan” gibi ihtiyaç duyulan belirli bir cüzdan belirtir. Kriptopara alanında yeni iseniz, bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilemezsiniz. Biz de bu konuda size yardımcı olmak için buradayız… Bu konudan bitcoin cüzdanları hakkında bilgi alabilirsiniz.

ERC-20 cüzdan sadece Ethereum blok zinciri sistemini destekleyen cüzdanlar anlamına gelir. Bazı tokenler Bitcoin protokolünü takip eder, bazıları Ethereum vb. takip eder. Dolayısıyla, airdrop kurallarının gerektirdiği şey ise, ERC-20 tokenlerini saklamanızı sağlayan bir cüzdan bulundurmanız önemlidir. MyEtherWallet (MEW) popüler bir ERC-20 cüzdandır.

Son Tavsiyeler

En önemlisi, airdrop araştırırken resmi siteyi ziyaret ettiğinizden emin olun. Dolandırıcılık sitelerini filtrelemek için iyi bir yol haritası izlemek, resmi sosyal medya sayfalarını ziyaret etmek ve sizi web sitelerine geri döndüren bir yayın bulmaktır. Daha önce belirtildiği gibi, kripto para piyasası şu anda düzensiz ve dolandırıcılık riski yüksek. Saygın blokaj projeleri, cüzdanınızın genel adresinin ötesinde özel m-cüzdan bilgisi isteyecektir. Ödemenizin teslim edilmesi için ihtiyaç duyduğunu iddia eden ICO’lara asla “özel anahtarlarınızı (private key)” vermeyin. Kimlik hırsızlığı ve saldırı girişimleri, kripto para topluluğunda yaygındır ve uygun önlemlerin alınmaması durumunda mağdur olmak istemezsiniz.

Sizlere Türkçe olarak yayına başlayan airdrop sitesi Airdrop Sepeti 'ni tavsiye ediyoruz. https://airdropsepeti.com.Bütün airdropların güvenirlik yüzdesini görebilirsiniz. Sitede bütün airdropları aratabilir, sınıflandırabilir, adımları sırayla takip kolayca tokenlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca e-mail adresinizi kaydettiğinizde sizlere yeni yayınlanan airdropları haber veriyorlar.

 

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yollayın