Switch Konfigürasyonu

Switch Konfigürasyonu

Bölüm 5

Alt Araç Çubuğu 2

Son olarak 5. Bölüm olarak adlandırdığımız alandan bahsedeceğiz. Bu bölümde “ Add Simple PDU “ ile yapmış olduğumuz iletişim kontrollerinin sonuçlarını özet olarak görebiliriz. Aşağıdaki tabloda PC7 isimli İstemci’den SRV_VLAN10 Sunucu’ya gönderilen ICMP’nin detayları görünmektedir. Komut satırından Ping ile yapabileceğimiz kontrolleri bu kısa yol üzerinden daha pratik olarak gerçekleştirebilir ve sonuçlarını takip edebiliriz.

 

Uygulama ile ilgili paylaştığımız genel bilgi sonrasında makalemizin ilk bölümünü örnek bir test senaryosu ile sonlandıracağız. Senaryomuza göre;

Lokal bir ağ tasarlanacaktır. Ağın merkez noktasında bulunan Layer 2 Switch konfigure edilecek ve bağlı bileşenlerin sorunsuz bir şekilde çalışması sağlanacaktır.    

 

Test Senaryosu 1

Konfigurasyon’a geçmeden önce Uygulama Alanı’nda tüm bileşenleri bir araya getiriyoruz. Yapımızda 1 adet Sunucu, 5 adet İstemci, 1 adet AP ve merkez noktada 1 adet Layer 2 Switch bulunmaktadır. Sunucu üzerinde DHCP servisi aktif olacak ve tüm istemcilerin IP taleplerine cevap verecektir. Ayrıca Laptop0 isimli istemci AP üzerinden kablosuz bağlantı ile yapıya dahil olacaktır.

 

Sırası ile aşağıdaki adımları gerçekleştireceğiz.

1)     Switch konfigürasyonu.

2)     Sunucu üzerinde IP ayarları ve DHCP servisinin aktif edilmesi.

3)     AP konfigürasyonu.

4)     İstemcilerin yapıya dahil edilmesi ve genel kontroller.

 

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın