CİSCO PACKET KULLANIMI

 CİSCO PACKET  KULLANIMI

Bölüm 4

Alt Araç Çubuğu

Makalemizde Alt Araç Çubuğunu kendi içerisinde 2’ye ayırıyoruz. Öncelikli olarak 4. Bölüm olarak nitelendirdiğimiz ve tüm bileşenlerin bulunduğu alandan bahsedeceğiz. Cisco Packet Tracer ile çalışırken neredeyse en aktif olarak kullandığımız bölümdür. Buradan Uygulama Alanı’na Router, Switch, Sunucu, Masaüstü Bilgisayar, Printer, Access Point vb. bileşenleri sürükle – bırak mantığıyla seçerek testlerimizi yapmaktayız.

Örnek olarak;

Router grubu;

Router grubu’ndan test senaryomuza uygun olan cihazı seçerek konfigurasyon sürecine geçiş yapabiliriz. Simgelerin altında yazan rakamlar birebir olarak fiziksel cihazlarla uyumludur.

 

Switch grubu;

Switch grubu’nda bulunan aygıtlarda standart Router’lara göre opsiyonel seçenekler bulunmaktadır. Yukarıda paylaşılan Switch’lerden 2950-24, 2950T, 2960 Layer 2 seviyesinde çalışırken, 3560-24PS ise Layer 3 seviyesinde çalışmaktadır. Generic olarak adlandırılan bileşenler ise bizim ihtiyaçlarımıza göre uyarlayabileceğimiz boş modellerdir.

 

Sunucu ve Bilgisayarlar  grubu;

Bu bölümden seçeceğimiz aygıtları test senaryolarımıza dahil ederek bir takım uygulamalar yapabiliriz. Generic olarak adlandırılan 3. bileşen Sunucu’yu temsil etmektedir. Bu Sunucu üzerinde bazı servisleri aktif duruma getirerek diğer bileşenleri yönetebiliriz. Örneğin; DHCP Servisini devreye alarak İstemci Bilgisayarların IP taleplerine cevap verebiliriz.

Kablo grubu;

Bileşenleri haberleştirmek için kullandığımız kablolar burada bulunmaktadır. Sırası ile Otomatik Bağlantı, Konsol Kablosu, Standart Ağ Kablosu, Cross Ağ Kablosu, Fiber vb.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın