CİSCO

CİSCO

Cisco Packet Tracer CPT

Cisco Packet Tracer, sanal ortamda hiç bir fiziksel bileşen ( Router, Switch, Sunucu, İstemci vb. ) kullanmadan test senaryoları üzerinde çalışmalar yapmamızı sağlayan ücretsiz ağ simülasyon uygulamasıdır. Cisco tarafından geliştirilen uygulamanın, son versiyonu 6.2 kullanıma sunulmuştur.

Windows ve Linux platformunda aktif olarak kullanılan uygulama, gelişen mobil teknoloji ile Android ve iOS üzerinde de kullanılmaya başlanmıştır. Sistem gereksinimi olarak yüksek konfigürasyonlara ihtiyaç duymayan uygulama, günümüz standartlarında olan bir masaüstü / dizüstü bilgisayarda sorunsuz olarak çalışmaktadır.

Bu yazı serisinde Windows İşletim Sistemi baz alınarak programın kurulumu ve çeşitli test senaryolarının uygulamaları yapılacaktır. Kurulum aşamasına geçmeden önce uygulamanın 6.2 versiyonunu buradan indiriyoruz. Uygulamanın diğer platformlar için yayımlanmış versiyonlarına da aynı adresten ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

150 MB boyutundaki dosyanın indirilmesini takiben kurulum sürecine geçiş yapıyoruz. Standart kurulum yönergelerini takip ederek uygulamayı bilgisayarımıza kuruyoruz.

NOT : Kurulumun son aşamasında uygulama tüm tarayıcılarımızı kapatıp bilgisayarı yeniden başlatmamız yönünde bizi uyarmaktadır. Bu uyarıyı kapatarak yeniden başlatma işlemine ihtiyaç duymadan da yolumuza devam edebiliriz.

                

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın