LARAVEL 5.0

LARAVEL 5.0

laravel 5.0

Laravel 5.0 varsayılan laravel projeye taze uygulama yapısını tanıtır. Bu yeni yapı, laravel sağlam uygulama oluşturmak için daha iyi bir temel olarak hizmet, hem de uygulama boyunca yeni otomatik yükleme standartları (PSR-4) içine alır. İlk olarak, büyük değişiklikler ikisini inceleyelim:

Yeni Klasör Yapısı

Eski app/modelsdizin tamamen kaldırılmıştır. Bunun yerine, tüm kod doğrudan içinde yaşıyor appvarsayılan olarak, organize edilir, klasör ve Appad. Bu varsayılan ad hızlı bir şekilde yeni kullanılarak değiştirilebilir app:nameArtisan komutu. Laravel sınıf jeneratörler yeni inceleyerek uygulama ad hatırlar config/namespaces.phpyapılandırma dosyasını.

Kontrolörler, filtreler ve istekleri (laravel 5.0 sınıfının yeni tip) artık altında gruplandırılmıştır app/Httpbunlar Başvurunuzun HTTP aktarım katmanında ilgili tüm sınıfları gibi, dizindeki. Rota filtrelerin tek, düz dosyanın Bunun yerine, tüm filtreler artık kendi sınıf dosyaları bölünür.

Yeni bir app/Providersdizin yerine app/startlaravel 4.x. önceki sürümlerinde dosyaları Bu servis sağlayıcıları böyle hata yönetimi, günlük, rota yükleme, ve daha fazlası gibi uygulamanıza çeşitli önyükleme fonksiyonlar gerçekleştirilebilir. Tabii ki, uygulamanız için ek hizmet sağlayıcıları oluşturmak özgürdür.

Uygulama dil dosyaları ve görünümler taşındı resourcesdizine.

Eksiksiz Namespacing

Bütün ile laravel 5.0 gemi appaltında dizine Appad. Kutudan, Besteci otomatik yüklenen içindeki tüm sınıflar olacak appihtiyacını ortadan kaldırarak PSR-4 otomatik yükleme standardını kullanarak dizine, composer dump-autoloadher zaman projenize yeni bir sınıf ekleyin. Kontrolörleri isimalanlı çünkü Tabii ki, sen başka ad gelen içeren hiçbir sınıfları ithal etmek gerekecektir.

Yollar ve Denetleyici Yöntemleri On Bağımlılık Enjeksiyon

Laravel 4.x önceki sürümlerinde, kontrolörün kurucusundaki kontrolör bağımlılıkları-ipucu yazabilirsiniz ve bunlar otomatik denetleyici örneği enjekte edilecektir. Tabii ki bu laravel 5.0 hala mümkün; Ancak, aynı zamanda kontrolör üzerindeki bağımlılıkları-ipucu yazabilirsiniz yöntemlerle de! Örneğin:

public function show(PhotoService $photos, $id)
{
    $photo = $photos->find($id);

    //
}

Form talepleri

Laravel 5.0 tanıtır formu isteklerini uzatmak, Illuminate\Foundation\Http\FormRequestsınıf. Bu istek nesneler kullanıcı girişi doğrulanması için bir kazan plakasız bir yöntem temin etmek üzere, yukarıda tarif edilen yöntem, enjeksiyon ile kombine edilebilir. En kazmak ve bir numune bakalım FormRequest:

<?php namespace App\Http\Requests;

class RegisterRequest extends FormRequest {

    public function rules()
    {
        return [
            'email' => 'required|email|unique:users',
            'password' => 'required|confirmed|min:8',
        ];
    }

    public function authorize()
    {
        return true;
    }

}

sınıf tanımlandıktan sonra, bizim denetleyicisi eylemi yazın-ipucu olabilir:

public function register(RegisterRequest $request)
{
    var_dump($request->input());
}

Laravel IoC konteyner bunun enjekte edilir sınıf bir olduğunu tespit ettiğinde FormRequestörneği, istek olacak otomatik valide . Bu kontrolör eylem denir değilse güvenli bir şekilde HTTP isteği girişi size form isteği sınıfında belirtilen kurallara göre valide edilmiştir varsayabiliriz anlamına gelir. İstek geçersiz eğer Daha da, bir HTTP, özelleştirmek olabilir, yönlendirme otomatik olarak verilecektir, ve hata mesajları ya oturuma parladı veya JSON dönüştürülür olacaktır. Form doğrulama daha basit olmamıştı. Hakkında daha fazla bilgi için FormRequestdoğrulama, kontrol belgeleri.

Yeni Jeneratörler

Yeni varsayılan uygulama yapısını iltifat için make:providermake:filterve make:requestArtisan komutları çerçeveye eklenmiştir.

Rota Önbellek

Başvurunuz kontrolör yollarının tamamen oluşur, yeni kullanabilir route:cachebüyük ölçüde yolların kayıt hızlandırmak için Artisan komutu. Bu 100+ yolları uygulamalar özellikle kullanışlıdır ve genellikle 50x daha hızlı kod bölümünü yapar. Harfi harfine!

 

laravel 4.2

Çalıştırarak bu sürüm için tam değişim listesi php artisan changes4.2 yüklemesinden veya tarafından komutunu Github değişim dosyayı görüntüleyen . Bu notlar sadece serbest bırakılması için büyük geliştirmeler ve değişiklikler kapsamaktadır.

Not: 4.2 sürüm döngüsü sırasında, çok sayıda küçük hata düzeltmeleri ve geliştirmeleri çeşitli laravel 4.1 nokta bültenleri dahil edildi. Yani, hem laravel 4.1 değişiklik listesini kontrol etmeyi unutmayın!

PHP 5.4 Gereği

Laravel 4.2 PHP 5.4 veya daha yüksek gerektirir. Bu yükseltilmiş PHP şart, gibi araçlar için daha etkileyici arayüzleri sağlamak için bu tür özelliklerin gibi yeni PHP özelliklerini kullanmak için izin verir laravel kasiyer . PHP 5.4 ayrıca anlamlı hız ve PHP 5.3 üzerinde performans iyileştirmeleri getiriyor.

laravel Forge

Laravel Forge, yeni bir web tabanlı uygulama oluşturmak ve Linode, DigitalOcean, Rackspace ve Amazon EC2 dahil seçtiğiniz bulut, PHP sunucularını yönetmek için basit bir yol sağlar. NewRelic & Papertrail aracılığıyla otomatik Nginx yapılandırma, SSH anahtar erişimi, Cron iş otomasyonu, sunucu kontrolü destekleyen, laravel kuyruk işçisi yapılandırmasını "Dağıt aktar" ve daha fazlasını Forge sizin laravel tüm uygulamaları başlatmak için en basit ve en uygun fiyatlı bir yol sağlar.

Varsayılan laravel 4.2 kurulumun app/config/database.phpyapılandırma dosyası artık platforma taze uygulamaların daha uygun dağıtım için izin varsayılan olarak Forge kullanımı için yapılandırılmıştır.

Laravel Forge hakkında daha fazla bilgi bulunabilir resmi forge web.

laravel Homestead

Laravel Homestead sağlam laravel ve PHP uygulamaları geliştirmek için resmi Serseri ortamıdır. Kutu kutu derece hızlı boot sağlayan dağıtım için paketlenir önce kutuların provizyon ihtiyaçlarının büyük çoğunluğu ele alınır. Homestead Nginx 1.6, PHP 5.6, MySQL, Postgres, REDIS, Memcached, Beanstalk, düğüm, gulp, Grunt, ve Bower içerir. Homestead basit içeren Homestead.yamltek bir kutuda birden laravel uygulamaları yönetme yapılandırma dosyası.

Varsayılan laravel 4.2 yüklemesi artık içerir app/config/local/database.phplaravel ilk kurulum ve yapılandırma daha elverişli hale getiren, kutudan çıktığı Homestead veritabanını kullanacak şekilde yapılandırılmış yapılandırma dosyasını.

Resmi belgeler de içerecek şekilde güncellenmiştir homestead belgelendirme .

laravel Kasiyer

Laravel Kasiyer Stripe ile abonelik faturalandırma yönetmek için basit, etkileyici kütüphanesidir. bileşenin kendisi kurulumu yine de isteğe bağlı olsa laravel 4.2 tanıtımıyla birlikte, ana laravel belgelerle birlikte Kasiyer belgelerine dahildir. Kasiyer bu sürümü en son Çizgili API ile sayısız hata düzeltmeleri, çoklu para desteği ve uyumluluğu getiriyor.

Daemon Kuyruk İşçi

Artisan queue:workkomutu artık destekler --daemonşimdiye çerçeve yeniden açmadan işleri işlemeye devam edecektir işçiyi anlamına gelen "cin modunda" bir işçiyi başlama seçeneğini. Bu biraz daha karmaşık bir uygulama dağıtım işleminin maliyetle CPU kullanımı önemli bir azalma ile sonuçlanır.

Daemon kuyruğu işçiler hakkında daha fazla bilgi bulunabilir kuyruk belgelendirme.

Posta API Sürücüler

Laravel 4.2 için yeni Mailgun ve Mandrill API sürücülerini tanıttı Mailfonksiyonları. Birçok uygulamalar için bu SMTP seçeneklerine göre e-posta göndererek daha hızlı ve daha güvenilir bir yöntem sağlar. Yeni sürücüler guzzle 4 HTTP kütüphanesi kullanmaktadır.

Yumuşak Silme Özellikleri

"Yumuşak siler" ve diğer "küresel kapsamlarda" için daha temiz mimari PHP 5.4 özellikleri aracılığıyla tanıtıldı. Bu yeni mimari benzer küresel özelliklerin daha kolay inşaat ve çerçeve kendi içindeki endişeleri daha temiz bir ayrılmasını sağlar.

Yeni hakkında daha fazla bilgi SoftDeletingTraitbulunabilir eloquent belgelendirme .

Kullanışlı Kimlik Doğrulama & Remindable Özellikleri

Varsayılan laravel 4.2 kurulum şimdi kimlik doğrulama ve şifre hatırlatma kullanıcı arayüzleri için gerekli özelliklere dahil olmak üzere basit özellikleri kullanır. Bu çok daha temiz bir varsayılan sağlar Userkutudan model dosyası.

"Basit Sayfalandýr'ý"

Yeni bir simplePaginateyöntem sayfalandırma görünümünde "Önceki" bağlantıları basit "İleri" seçeneğini kullanarak ve ne zaman daha verimli sorguları için izin veren sorgu ve Etkili oluşturucu eklendi.

Göç Onay

Üretimde, yıkıcı geçiş işlemleri artık onay isteyecektir. Komutları kullanarak herhangi bir istem olmadan çalıştırmak zorunda kalabilir --forcekomutu.

 

laravel 4.1

Tam Değişim Listesi

Çalıştırarak bu sürüm için tam değişim listesi php artisan changesbir 4.1 yüklemesinden veya tarafından komutunu Github değişim dosyayı görüntüleyen . Bu notlar sadece serbest bırakılması için büyük geliştirmeler ve değişiklikler kapsamaktadır.

Yeni SSH Bileşeni

Tümüyle yeni SSHbileşen bu sürümü ile tanıtıldı. Bu özellik, uzak sunucular ve çalıştırmak komutları içine kolayca için SSH verir. Daha fazla bilgi için bakınız SSH bileşeni belgelerine .

Yeni php artisan tailkomuta Yeni SSH bileşeni kullanır. Daha fazla bilgi için bakınız tail komut belgelerine.

Boris yılında Tinker

php artisan tinkerKomut şimdi kullanır Boris repl sistem destekliyorsa. readlineVe pcntlPHP uzantıları bu özelliği kullanmak için yüklü olmalıdır. Eğer bu uzantıları yoksa, 4,0 ila kabuk kullanılacaktır.

Etkili İyileştirmeler

Yeni bir hasManyThroughilişki anlamlı eklenmiştir. Nasıl kullanılacağını öğrenmek için, bakınız , Etkili belgeleri.

Yeni bir whereHasyöntem, aynı zamanda izin tanıtıldı ilişki kısaltmalrı dayalı modemler alınırken.

Veritabanı Okuma / Yazma Bağlantıları

Ayrı okuma / yazma bağlantılarının otomatik işleme sorgu oluşturucu ve anlamlı dahil veritabanı katmanında boyunca artık kullanılabilir. Daha fazla bilgi için bakınız belgelere .

kuyruk Önceliği

Kuyruk öncelikleri şu ana virgülle ayrılmış listesini geçirerek tarafından desteklenen queue:listenkomutu.

Başarısız Kuyruk İş Taşıma

Yeni kullanırken kuyruk tesisler şimdi başarısız işlerin otomatik taşıma dahil --triesanahtarı queue:listen. Başarısız işleri işlemeye hakkında daha fazla bilgi bulunabilir kuyruk belgelerine .

Önbellek Etiketler

Önbellek "bölümleri" "etiketler" tarafından değiştirilen. Önbellek etiketleri Bir önbellek öğeye birden çok "etiketleri" atamak ve tek bir etikete atanan tüm öğeleri temizlemek için izin verir. Önbellek etiketleri kullanımı hakkında daha fazla bilgi bulunabilir önbellek belgelerine .

Esnek Şifre Hatırlatıcılar

Şifre hatırlatma motoru, şifreler doğrulayarak gelişmiş şifre hatırlatma motorunu kullanma konusunda daha fazla bilgi için oturuma, vb durum mesajlarını yanıp sönen zaman daha geliştirici esneklik sağlamak için değiştirildi, belgelere bakın.

Geliştirilmiş Yönlendirme Altyapısı

Laravel 4.1 tamamen yeniden yazılmış yönlendirme katmanı vardır. API aynıdır; Ancak yolları kaydederek 4.0 ile karşılaştırıldığında tam% 100 daha hızlı. Tüm motor ölçüde basitleştirilmiştir ve Symfony'nin Yönlendirme bağımlılık rota ifadelerin derleme için küçültüldü.

Geliştirilmiş Oturum Motor

Bu sürümde, aynı zamanda tamamen yeni bir oturum motorunu kullanıma sunuyoruz. yönlendirme gelişmelere benzer şekilde, yeni oturum katmanı yalın ve hızlıdır. Biz artık Symfony'nin (ve dolayısıyla PHP'nin) oturum yönetimi imkanları kullanıyor ve daha basit ve bakımı kolaydır özel bir çözüm kullanıyor.

doktrin DBal

Eğer kullanıyorsanız renameColumnsizin göçler işlevi, eklemek gerekir doctrine/dbalsizin için bağımlılık composer.jsondosyası. Bu paket artık varsayılan olarak laravel dahildir.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın