Android Studio Button, Sms ve Android Manifest

Android Studio Button, Sms ve Android Manifest

Android Programlama Bölüm 2 Buton Tanımlama ve Android Manifest Dosyası

Arkadaşlar 2 android dersimizden herkese merhaba, Bugün android’in aslında kolay bir programlama olduğunu göstermeye çalışacağım. Öncelikle 2 tane textView tanımlayıp 2 adet edittext’i 1 tane button aktif ederek gönderceğiz.Kısacası sms uygulaması yapıcaz.

Bu dersten öğrencekleriniz.

  • Android Manifest Dosyasını yakından incelenecek
  • Mesajlaşma kısmını android üzerinden nasıl gerçekleştiği
  • Bir butona işlevsellik vererek onu aktif etme

Daha da basit indirgemek için tasarım diyorum : 

Soldaki paletta kutusu yani tasarım araçlarının bulunduğu alandan 2 tane text View 2 tane editText ve 1 tane button alarak ekliyoruz. Basit bir tasarım oluşturduk bile.

 

Android’te kodlarımızı java da ki MainActivity sınıfımıza yazıyoruz. Orada öncelikle 2 tane editText i tanımlayacağız. final değişkenini açıklarsam öncelikle tanımlanan ilk değişken değeri aldıktan sonra değiştirilmemesi. telno olarak kalıcak. aynı mesaj da öyle. Kullanmasanız da olur.

Button olayının aktifleşmesine gelince : Button gonder=(Button)findViewById(R.id.button); Yani buttonu bul ve gonder değişkenine esitle. gonder.setOnClickListener(new view.OnClickListener) {public void onClick(View v){Ne olcak içinde yani sen butona tıklayınca ne istiyorsun..}}

Button tanımlanması böyle. Ben Smsmaneger’ı aktif etmesini ve editTextlerdeki verileri çekerek mesajı göndermesini istedim. Olayımız bu kadar 

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın