Dronlar, lazerler ve tanklar: Çin son silahlarını gösteriyor

Dronlar, lazerler ve tanklar: Çin son silahlarını gösteriyor

                                                    

Hongjian, Çin Savunma Forumu vasıtasıyla

VT-4 MBT

VT-4 tankı Çin tarafından sunulan en yüksek teknoloji ürünü tanktır. Artan balans zırhı, ateş gücü, koruma ve sensörlere sahiptir.

Dünyanın en büyük silah fuarlarından biri olan Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı'nda, dünyanın dört bir yanından silah üretenlerin en yeni gösterileri. Dubai'deki bu yılki fuarda Çin, 16.000 metrekare taban alana yayılmış birkaç yüksek teknoloji ürünü silah siparişi verdi. Dahil: S-20 saldırı denizaltıları, FC-31 gizli savaş jetleri ve silah ve lazer silah güncellemeleri.

                                                  

Sessiz Avcı

Silent Hunter lazer, hafif araç zırhını bir kilometreye kadar kesebilecek kadar güçlüdür; bu da Çin'in zaten evde kullanım için daha güçlü lazer silahları olup olmadığını merak ediyor.

 

Lazerlerle başlayalım. Poly Technologies dünyanın en güçlü lazer silahlarından Silent Hunter'ı gösterdi. En azından 50-70 kilowatt'lık bir çıktı elde ettiğini ve bunun da şu an USS Ponce üzerinde konuşlandırılan 33 kilovatlık lazer silah sistemlerinden (LaWS) daha güçlü olduğunu iddia ediyor. Lazer, muhtemelen daha küçük bir anti-drone lazeri, Düşük Yükseklik Muhafızı üzerine kuruludur. Silahlı Avcı, 30 kilovatlık Lockheed Martin ATHENA lazerinin 2015 yılında gösterdiği gibi, motorlarını bir kilometre uzakta yakarak otomobillerini yok etmek için yeterlidir. Silent Hunter, fiber optik lazerler (nadir toprak mineralleri ile eklenmiş fiber optik) kullanır; bu ağırlık Kilitli fiber optiklerle (büyük kimyasal lazerlerin aksine) optik kazanç artışı yoluyla kimyasal lazerlere yapılan tasarruf.

                                                   

CH-5

CH-5, 60 saatlik bir uçuş süresine ve 4.400 mil menziline sahiptir; bu, MQ-9 Repear için bildirilen bazı rakamlardan daha yüksektir.

CH-5 drone, 6400 mil aralığında ve 60 saatlik uçuş süresini (yakında 12.000 mil ve 120 saat uçuş olacak) sağlayan yakıt tasarruflu bir turboprop motoru ile, Çin'in en büyük UCAV ihracat teklifidir. Bir ton silah taşımanın yanı sıra, iletişim sistemleri, kontrol cihazının uçağı diğer dronları kontrol etmek için bir aktarma istasyonu olarak kullanmasına izin verir. Ayrıca, Çinli AI'daki gelişimlerden gelecekte bir özerk drone sürüsü olarak çalışmak için yararlanabilir.

Robotik kategorisinde, ileriye yönelik bir makineli tüfekle silahlanmış, insansız bir araç yer alıyordu. 50-100 kilo arasında değişen, devriye ve ihlal görevleri için müfreze düzeyinde birlikler tarafından taşınabilir.

Konvansiyonel yerli taşıtlar da satış için sergilendi. 52 tonluk VT-4 tankı zaten Tayland'a bir tabur satışı ile ihracatta başarılı. VT-4, ağır ZTZ-99A tankının ölçeklendirilmiş versiyonudur ve 125 mm zırh delici ve kılavuzlu mühimmat ateşleyebilir. Buna ek olarak, VT-4'ün, tankı hedef alan düşman füzeleri fiziksel olarak yok etmek için aktif koruma sistemi (APS) ile donatılmış olduğu söylenebilir. PLZ-52 kendinden tahrikli nahçı, 32 mil ila 37 mil arasında değişen daha geleneksel mühimmatlarla birlikte 62 mil uzunluğunda 155 mm'lik geniş bir kabuk ateşleme özelliğine sahiptir. PLZ-52'nin öncülü olan PLZ-45'ün Kuveyt, Fas ve Suudi Arabistan'da taraftar bulduğu göz önüne alındığında, PLZ-05'in dış pazarlarda popüler olması muhtemel.

                                          

Büyük silahlar

Çöl kamuflajında ​​görülen 155mm PLZ-04 kendinden tahrikli nöbetçinin 62 mil aralığında mühimmat ateşlemesi sağlanabilir. İhracat çeşidi PLZ-52'dir.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın