Windows 10 İçin Oyun Modu Geliyor

Windows 10 İçin Oyun Modu Geliyor

Microsoft’un Windows 10 için “oyun modu” özelliği geliştirdiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün internete sızan Windows 10 Build 14997 dosyalarının arasında bulunan bazı dosyalar dikkat çekti. 2017 başlarında gelmesi beklenen Creators Update ile sunulacağı tahmin edilen bu güncelleme, oyuncular için hayli iyi haber olabilir.

Windows 10 için geleceği düşünülen “oyun modu”, kullanıcı bir oyun çalıştırdığında sistem kaynaklarını uygun biçimde ayarlayacak. O anda çalıştırılmakta olan diğer yazılımlar arka plana itilecek. İşlemci gücü, hafıza ve sabit disk erişimi gibi kaynaklar ise çalıştırılmakta olan oyuna yönlendirilecek.

Oyun kapatıldığında ise bu kaynaklar tekrar önceki gibi ayarlanacak. Bu sayede Windows 10 altındaki oyun performansının önemli biçimde iyileştirilmesi mümkün olabilir. Ancak sızan Build 14997 içindeki bu oyun modunun henüz çalışır durumda olmadığı da dikkati çekti.

Bilinmeyen bir diğer husus ise, oyun modunun herhangi bir oyun için geçerli olup olmayacağı. Microsoft’un bunu sadece Windows Store üzerinden alınan oyunlar için geçerli kılma ihtimali de var. Böylece Windows Store üzerinden alınan oyunların daha hızlı çalıştığı algısı yaratılıp müşteri sadakati sağlanmaya çalışılabilir.

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın