İLK LNG GEMİSİ HAFTAYA DEVREDE!

İLK LNG GEMİSİ HAFTAYA DEVREDE!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye'nin kısa vadede doğalgazda arz güvenliğini ve kaynak çeşitliliğini sağlamak için gündeme getirdiği yüzer LNGterminali projesinde sona gelindi.

FSRU (floating storage and regasification) diye bilinen ilk yüzen LNG santrali İzmir kıyılarına yanaştı. FSRU'nun 23 Aralık'ta düzenlenecek bir törenle İzmir Aliağa'da devreye alınması planlanıyor.

KAPASİTESİ 5.3 MİLYON TON

Fransa'dan çıkarak yaklaşık bir haftalık deniz yolculuğunun ardından 11 Aralık'ta İzmir Aliağa'da tasarlanan özel iskeleye demirleyen GDF Suez Neptune FSRU'sunun yıllık kapasitesinin 5.3 milyon ton olması planlanıyor. FSRU ile Türkiye'nin enerji arz güvenliğine günlük 20 milyon metreküp gaz arzı yapılabilecek. Yüzer santral sayesinde, Türkiye'nin günlük sisteme verilebilen arz kapasitesinde önemli artış yaşanacak.

SİLİVRİ'DE YERALTI DEPOSU

Enerji yönetiminin bu yıl Silivri yeraltı gaz depolama tesisinin geri üretim kapasitesini günlük 20 milyon metreküpten 25 milyon metreküpe çıkarması, EgeGaz'ın Aliağa'daki LNG terminalinin günlük kapasitesinin 16 milyon metreküpten 24 milyon metreküpe yükseltilmesi ve bu ay devreye alınacak GDF Suez Neptune ile Türkiye'nin günlük doğalgaz arz kapasitesi 191 milyon metreküpten 224 milyon metreküpe ulaşacak.

KAYNAK:http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2233948-ilk-lng-gemisi-haftaya-devrede

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın