KIRKLARELİ'NİN SPORTİF TEYZESİ KADINLARA ÖRNEK OLUYOR

KIRKLARELİ'NİN SPORTİF TEYZESİ KADINLARA ÖRNEK OLUYOR

"HER GÜN DÜZENLİ SPOR YAPARIM"

Beldenin "sportif teyzesi" olarak anılan Kuşku, spor yapmaktan keyif duyduğunu söyledi.

Çocukluğunda başladığı spor tutkusunu halen sürdürdüğünü belirten Kuşku, spor yapmanın insanı zinde tuttuğunu anlatarak, "Benim yaşım 87 ama herkes bana yaşımı göstermediğimi söylüyor. Çünkü ben her gün düzenli olarak spor yaparım. Ben sağlığımı spora borçluyum. Buraya 18 yaşında bir genç gelse ve benim tempomda spor yapar yorulur. Ben ise yaşıma aldırış etmeden sporumu yapar ve keyfimi alırım."diye konuştu.

Komşularını da spor yapmaya çağırdığını ifade eden Kuşku, herkesin spor yapması gerektiğini aktardı.

Kuşku, spor yapmanın insan sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Ben yaz, kış, yağmur, çamur demeden sporumu yaparım. Her gün kalktığımda evde fiziksel hareketler yaparım. Eşimle kahvaltı ettikten sonra doğru spor aletlerine gelir sporumu yaparım. Ev işlerini hallettikten sonra hava kararmadan önce yine sporumu yapar ve günü tamamlarım. Spor yapmadığım gün kendimi rahat hissetmem.Beni gören birçok komşum spor yapmaya başladı. Komşularımızla zaman zaman toplanır, sporumuzu yaparız. Tabii onlar bazen yorulur. Ben onlara hem türküler, hem maniler söyleyerek, sporu sevmelerini sağlıyorum. Ben gerçekten sporla çok mutlu oluyorum."

"TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ SEYDEGÜL ABLA"

Seydegül Kuşku'yu örnek alarak bir yıldır spor yapan komşusu Hasibe Gıdık da "Teknik direktörümüz Seydegül abla. Spor yaparken bize bazen taktikler veriyor. Biz onun her dediğini yapıyoruz ve spor yapmaktan da onun sayesinde keyif oluyoruz." dedi.

Kaynarca Belediyesi Başkanı Serdar Türker de, spor yapan Seydegül Kuşku ile aynı parkta spor yapıyor.

KAYNAK : http://www.ensonhaber.com/kirklarelinin-sportif-teyzesi-kadinlara-ornek-oluyor-2016-12-10.html

Henüz Yorum Yapılmamış, İlk Yorumu Siz Yapın

Yorum Yollayın